Kaheksa-aastase võistluskeelu saanud Hispaania tenniseproff: see on inimõiguste rikkumine!

Elu24
Copy
Hispaania tennsist Enrique Lopez Perezi sõnul kaebab ta rahvusvahelised alaliidud kohtusse.
Hispaania tennsist Enrique Lopez Perezi sõnul kaebab ta rahvusvahelised alaliidud kohtusse. Foto: tennisworld.com

Tennise eetilisuse ja antikorruptiivse tegevuse eest seisev Tennis Integrity Uniti organisatsioon määras Hispaania profitennisistile Enrique Lopez Perezile kaheksa-aastase võistluskeelu ja 25 000 USA dollari suuruse trahvi.

Tennises korruptsioonivastase tööga tegelev TIU leidis, et Enrique Lopez Perez on manipuleerinud vähemalt kolme kohtumise tulemustega. Lisaks olid uurimise all veel kaks matši, kuid nendega manipuleerimise kohta ei leitud piisavalt tõendeid. 

TIU teatel mõisteti Perez süüdi 2017. aastal toimunud mängude tulemustega manipuleerimises. Võistluskeeld jõustus eilsest, 1.detsembrist 2020. aastast.

Arvata võib, et 29-aastase mehe tennisekarjäär on nüüd läbi. Hispaanlane asus kaks aastat tagasi maailma meeste edetabelis kõrgel 154. kohal, veel esmaspäeval paiknes mees 196. positsioonil. Lopez Perez võttis aktiivselt osa ka paarismänguturniirdest ning eelmise aasta suvel oli ta maailma paarismängija number 135.

Lopez Perezile oli määratud ajutine võistluskeeld juba eelmise aasta detsembris, kuid tennisemängija ise eitab süüd ning nimetab TIU tegevust absurdseks. 

«Lähen ATP (Meeste profitennise liit) vastu kohtusse nii kodumaal, kui Šveitsis. Ma pole saanud mitu kuud mängida ning olen asjatult kaotanud vähemalt 100 000 eurot. Ma ei saanud mängida aasta alguses Austraalia lahtistel, ega paljudel teistel turniiridel, kindlasti oleks ma osalenud US Openil ja tänavusel Roland Garrosil vähemalt kvalifikatsioonis.»

Perez Lopez lisas, et Hispaania kohus tegi juba 22. juunil käesoleval aastal otsuse, et tal puuduvad seosed ning kokkuleppemängudega ning luges loo lõppenuks. 

«TIU arvab, et nad on ülemad, kui Hispaania kohus? See on debiilsus. Nad rikuvad minu põhiõigusi, ma ei saa oma tööd teha, ma pole saanud isegi Hispaanias mängida. Selge see, et lähen nende vastu kohtusse,» teatas tennisist.

Hispaanlane on karjääri jooksul auhinnarahadena teeninud pisut üle 500 000 USA dollari, seega umbes 415 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles