VIDEO Venemaal saadi kätte Volga maniakk, kes tappis üle 25 vanemaealise naise

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Venemaal vahistati Volga maniakina tuntud Radik Tagirov, kes tappis teadaolevalt 26 naist.
Venemaal vahistati Volga maniakina tuntud Radik Tagirov, kes tappis teadaolevalt 26 naist. Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Vene uurijad väidavad, et tabasid mehe, keda tuntakse Volga maniakina. Sarimõrvar tappis eelmise kümnendi alguses umbes veerandsada naist.

Venemaa uurimiskomitee teatas, et kahtlustatav, 38-aastane Radik Tagirov, tunnistas üles 26 eakate naiste mõrva, mis hoidsid 2011. ja 2012. aastal Kesk-Venemaad hirmu all, vahendas Guardian.

Tagirov tuvastati tänu DNA-tõenditele, kingajälgedele, ja muudele kuriteopaikadelt leitud tõenditele.

Tagirov sai oma ohvrite elupaikadesse sisse tänu sellele, et esines elektriku, torulukksepa või kommunaalteenuste töötajana. 

«Mõnikord kutsusid nad mind koju. Mõnikord palusin, et nad mu kutsuks. Tutvustasin ennast töötajana,» rääkis Tagirov ülekuulamisel. 

Toas olles võttis ta naiste üle võimust ja kägistas oma ohvreid, kasutades selleks kas käsi või läheduses olevaid esemeid, sealhulgas põlle ja pesunööri. Valdav osa tema ohvritest olid vanemad kui 70 aastat.

Sageli röövis ta ka oma ohvritelt väärisesemeid, kuid mõnel juhul jättis ta kõik puutumata. Enne lahkumist steriliseeris ta alati kuriteopaiga.

Uurija küsimuse peale, miks ta naisi kägistas vastas ta, et ei teagi seda täpselt. «Mõtlesin, et see on nende jaoks valutu või vähem valus. See juhtus impulsist. Mul oli nälg tappa. Elasin siis tänaval. Ja see juhtus, sest nii oli mul võimalik lihtsalt raha teenida,» selgitas Tagirov. 

Mõrvad, millest suurem osa leidis aset aastatel 2011–2012, registreeriti paljudes Venemaa linnades, sealhulgas Kaasanis, Samaras, Toljattis, Iževskis ja Ufas. 

Kahtlustati, et ta pani Uuralites toime veel teisigi tapmisi, kuid tema ohvrite täpset arvu pole kunagi kindlaks tehtud.

Sarimõrvar lõpetas oma tegevuse pärast 2013. aastat, kuid 2017. aastal toimunud tapmislaine regioonis tekitas avalikkuses taas hirmu, et Volga maniakk on tagasi.

Politsei pakkus inimestele 2019. aastal ka sarimõrvari vahistamiseni viiva teabe eest 33 000 eurot preemiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles