Väga rikas inimene saab Mona Lisaga lähedalt tutvust teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Renessansikunstniku Leonardo da Vinci maal «Mona Lisa», mis asub Pariisis Louvre'is
Renessansikunstniku Leonardo da Vinci maal «Mona Lisa», mis asub Pariisis Louvre'is Foto: THOMAS SAMSON/AFP/SCANPIX

Christie´s oksjonimaja korraldab oksjoni, milles enampakkumise võitja, kes tõenäoliselt on väga rikas, saab võimaluse tutvuda lähedalt Pariisi Louvre’i muuseumis asuva renessansikunstniku Leonardo da Vinci maaliga «Mona Lisa».

Võitja saab võimaluse oma silmaga näha, kuidas kunstieksperdid «Mona Lisa» seinalt kasti seest maha võtavad ja viivad laboris läbi oma iga-aastase maaliuuringu, et teha kindlaks, kas on tekkinud kahjustusi, mis nõuavad kohest sekkumist, teatab cnn.com. 

Oksjoni võitja saab Louvre’i muuseumis ka öise eraekskursiooni koos tuntud kunstieksperdi, Louvre’i direktori Jean-Luc Martineziga ning erakontserdi Karüatiidide saalis.

Veel saab võitja tutvuda Prantsuse kuningate kroonijuveelidega, mida iga päev Louvre’is ei näe ja ta viiakse juveelifirma Cartier' salajasse Pariisi töötuppa, kus valmivad eritellimusel kallid ehted.

Veel on Christie’s oksjonimaja oksjonil kunstnike Joha Creteni, Candida Hoferi ja Eva Jospini teosed.

Louvre’i muuseum kogub oksjoniga raha uue projekti käivitamiseks, milleks on Louvre Museum Studio, mis hakkab korraldama kunsti- ja kultuuriloenguid ning töötubasid.

Oksjon toimub 15. detsembril Pariisis ning kõige suurema summa pakkujal on võimalus nautida nii Monas Lisat kui Louvre’it eraviisiliselt.

Maskis külastaja Louvre'is Leonardo da Vinci maali «Mona Lisa» juures.
Maskis külastaja Louvre'is Leonardo da Vinci maali «Mona Lisa» juures. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Pariis Louvre on maailma üks populaarsemaid muuseume, mida enne koroonapandeemiat külastas aastas 10 miljonit inimest.

Praegu on muuseum koroona tõttu suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles