Rännumehe Simon Reeve'i lemmikreisid jõuavad raamatukaante vahele

Copy

Simon Reeve’i reisisaated on paljude televaatajate lemmikud. Kellele ei meeldiks tutvuda maailma kõige veidramate ja ekstreemsemate paikadega, teejuhiks alati naerusuine, veidi poisikeselik ja üleannetu, kuid samas tohutult soe ja empaatiline inglise noormees?

Peagi eesti keeles ilmuvas raamatus «Sammhaaval» räägib Reeve esimest korda avameelselt oma perekonnast ja lapsepõlvest – tuleb välja, et Simon oli kooliealisena paras huligaan! – ning sellest, kuidas probleemsest harimata teismelisest sai kõigepealt Sunday Timesi postipoiss, seejärel sama lehe uuriv ajakirjanik, kirjanik ja viimaks saatejuhist maailmarändur, keda ei peluta ükski risk ega katsumus.

Reeve kirjeldab mõningaid oma suurimaid väljakutseid ajakirjaniku ja kirjanikuna, sealhulgas kogu maailma vapustanud terrorirünnakute uurimist, kuid põhiosa raamatust moodustavad mõistagi meenutused tema lemmikreisidest. Need viivad Kesk-Aasia riikidesse Kasahstani, Kõrgõzstani, Usbekistani ja Tadžikistani; tunnustamata Somaalimaale, Transnistriasse, Lõuna-Osseetiasse, Adžaariasse, Abhaasiasse, Mägi-Karabahhi ja Taiwanisse; ning ekvaatoririikidesse Gaboni, Kongo Demokraatlikku Vabariiki, Keeniasse ja Somaaliasse.

Teele jäävad imeilusad maastikud ja looduspargid, eraldatud džunglid ja kõrbed, eluohtlikud miiniväljad ja lahingutandrid, trööstitud põgenikelaagrid ja KGB, maailma  kohutavaimad hotellid ja restoranid, polomäng kitselaibaga ja haigestumine malaariasse, katku-uurimiskeskus ja radioaktiivsed prügimäed ning kohtumised värvikate riigipeade, kurjategijate ja ekstremistidega, kõik see vürtsitatud huvitavate lugudega reisisaadete tegemise telgitagustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles