KUULA JA VAATA ⟩ Tänavuselt Eesti Laulult leiab ohtralt emotsioone, silmailu ja uusi üllatajaid (3)

Elu24
Copy
Heleza, Helen ja Nika Marula.
Heleza, Helen ja Nika Marula. Foto: Kuvatõmmised videotest

Detsembri esimesel nädalavahetusel tutvustati ETV suures erisaates kõiki Eesti Laulu poolfinaali lugusid, mille seast üks läheb Eurovisiooni lauluvõistlusele. Erisaates kirjeldasid artistid oma lugusid, ning vaatajateni jõudsid ka ahjusoojad muusikavideod. Kuula ja vaata tänavuse Eesti Laulu poolfinaali palasid SIIN!

See on üks kirev seltskond: muusikaveteranid ja uustulnukad, noored ja vanad, kantri- ja rokkartiste. «Muidugi ka Uku Suviste,» kinnitas Niinemäe erisaate alguses. 

Lood ja muusikavideod on allpool olevas nimekirjas juhuslikus järjekorras.

HELEZA

Miks ta Eesti Laulul on? «Tahaks lauljaks saada,» kinnitab ta. Seda ta oskab täitsa hästi juba – suisa prantsuse keeles. «6» on kirjutatud suvise Prantsusmaa reisi käigus. Silma paistab ta aga õige seksika videoga.

NIKA MARULA

Suurejoonelise kõlaga «Calm down» ei olegi nii rahuliku taustaga, jutustab lauljanna, Tema sõnul oli tal valik, kas poisiga tülis olles talle vastu vahtimist anda või emotsioonid laulu valada. Meie õnneks sai valikuks viimane - keegi haiget ei saanud ja on, mida kuulata.

PLUUTO JA ZEVAKIN

«Kirjutasin, et collab bro, ja siin me nüüd oleme,» seletas Zevakin. Looga «Wingman» võistlev duo oma sõnul ei tea, kuidas nad sinna said. Platsis ollakse aga ladina rütmide ja kerge nubluliku flow'ga.

KADRI VOORAND

«Energy» on hoopis teistsugune, kui hinnatud lauljanna muusika tavaliselt. Kadri arvab, et inimesed ehk ei tunnegi teda loojana ja tahab end tõestada. «Seda ei olegi nii raske kuulata,» lubab ta.

UKU HAASMA

Isa on Kukerpillides, vend on Juss Haasma. Milline taust! Loomingulise pere võsukesel on käsil bassiõpingud ja noh, nüüd on ta Eesti laulul. «Kaos» on tõeliselt rahulik ja voogab nagu Uku lokid.

KÉA

Kare Kauksi tütar on ka platsis! «Alati on unistusekilluke see olnud, et tahaks siia uuesti saada,» mõtiskles ta. «Hypnotised» on tema sõnul õige tempokas ja äge lugu. Kas meeldib ka kuulajatele?

HELEN

Helen Randmets osaleb lauluvõistlusel eestikeelse looga, mis kannab nime «Nii kõrgele». Sellele valminud muusikavideo on minimalistlik, kuid pilkupüüdev.

SISSI

Dave Bentoni tütar on platsis looga «Time». Sissi rõõmustas väga, kui osalemine kinnitati. «Tahaks võita!» tunnistab ta.

REDEL

Ansamblist Winny Puhh tuntud Indrek Vaheoja ja Krisjan Odeni verivärske bänd Redel jõudis poolfinaali looga «Tartu». Tegu on muusikute sooloprojektiga.  

EGERT MILDER

Gruusia-laulu autor on tagasi looga «Free again» ja kinnitab, et see on eelmisega seotud. Mehe sõnul läbis see esimesena kõige olulisema žürii - tema pisitütre oma. «On lugusid, mis ajavad teda nutma,» tunnistas Milder. See aga toimis!

WIIRALT

See seltskond jõudis Eesti Laulule omamoodi. Üks bändiliige saatis salaja laulu «Tuuled» konkursile. Kujutate ette bändikaaslaste üllatust, kui nende nimi Ringvaates maha hõigati? Sellist kantrikõla Eesti Laulul iga päev ei kuule!

TANJA

Paljude lemmik Tanja Mihhailova-Saar on Eesti Laulul tagasi ja seekord ei lepi lauljatar muuga kui parima õhtuga. Nimelt kannab tema võistluslugu kannab pealkirja «Best night ever».

RAHEL

Rahel on Eesti muusikamaastikul värske nimi, kelle Eesti Laulu lugu «Sunday night» on lauljatari teine singel. 

KOIT TOOME

Veel üks vanameister tagasi! «Üle aastate tundus selle looga, et vot see on lugu, millega tulla avalikkuse ette,» selgitas Toome. «Lähed nagu olümpiale!» võrdles ta võistlusmomenti vanade tuttavatega. «We could have been beautiful» kõlab tõesti eepiliselt. 

KARL KILLING

«Minu lugu «Kiss Me» on väga südamelähedane minu jaoks,» kinnitab Karl kindlalt. «See on ühele väga erilisele tüdrukule kirjutatud lugu,» selgitas ta. Vaatame, kuidas Beyond Beyondiga laval käinud Karlil läheb. Kas lugu saab ka kuulajale südamelähedaseks?

KRISTIN KALNAPENK

Lauljatari Kristin Kalnapenki Youtube'i lehel on kaks lugu. Üks on postitatud kuus aastat tagasi, teine on aga Kristini tänavune Eesti Laulu võistluslugu «Find a way».

SUURED TÜDRUKUD (Dagmar ja Kaire)

Dagmar ja Kaire on ilmselt ühed kogenumad eurovisioonilkäijad. Ehk isegi rohkem kui Uku...? See kord on aga eriline. Nad on ise peaesinejad! «Heaven's not that far tonight» kõlab õige hitimaiguliselt, sest mängus on Koit Toome käsi. «Närvid on läbi,» tunnistavad nad. «Aga samas on tore ka!»

UKU SUVISTE

Tänavu Eurovisiooni tühistamise järel pääses möödunud aasta Eesti Laulu võitja Uku Suviste otse poolfinaali. Seekord kannab Uku romantikast pakatav lugu pealkirja «The lucky one»

JÜRI POOTSMANN

Jüri on Eesti Laulul tagasi pärast viieaastast pausi. «Magus melanhoolia» on lugu, kus on sees väääga kõrge koht. «Tuleb vaeva näha,» tunnistab Jüri, kuid ei tahtnud enda sõnul turvalise looga tulla. MyHitsi hommikuhääle pala jääb kindlasti kõrva!

TUULI RAND

Kristeli loo kaasautor ja öde on aga Tuuli - sel korral ka konkurent võistlusel! Kumb võidab, kas Tuuli «Üks öö» või Kristeli Gram-of-fun? Aeg näitab.

HANS NAYNA

Arvatavasti kõige üllatavam nimi Eesti Laulu poolfinaali nimistus on Hans Nayna oma looga «One by one». Tegu on Mauritiuse Vabariigist pärit artistiga, kelle võistluslugu on valminud koostöös muusikaprodutsendi Vahur Valgamaaga.

ALABAMA WATCHDOG

Bändi Alabama Watchdog astub võistlustulle samanimelise looga «Alabama watchdog», mis pärineb Ken Einbergi sulest. 

GRAM-OF-FUN

Kristel Aaslaidu võime sel aastal laval näha aga õige suure grupiga. Öed sel aastal ei tule, tuleb laul «Lost In A Dance». Kerge tantsuline raadiopop võtab jala tatsuma küll.

IVO JA ROBERT LINNA

Vanameistril on sel korral ka poeg toeks! «Mida üks õnnelik isa tunda saab on see, et saad oma pojaga midagi koos teha,» Muljetas Ivo. «Eriti veel asja, mis mõlemale meeldib. See on vaimustav, kuidagi teeb õnnelikuks!»

Laul «Supernova» on rahulik ja seda kirjeldatakse kui John Lennoni ja Nirvana segu. Põnev, legendid on legendidest eeskuju võtnud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles