Galerii: filmi «Vabaduse mõrkjas maitse» esilinastus Artises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 20. jaanuaril toimus kinos Artis ajakirjanik Anna Politkovskajast pajatava dokumentaalfilmi «Vabaduse mõrkjas maitse»  esilinastus. Ürituse kuraatoriks oli Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami büroo.


Linastusele eelnes vastuvõtt ja temaatiline vestlusring Tunne Kelami juhtimisel.

Film räägib Moskva liberaalse ajalehe Novaja Gazeta ajakirjaniku Anna Politkovskaja elust ja saatusest Venemaa poliitiliste sündmuste taustal.

Politkovskajat nimetati juba tema eluajal Venemaa südametunnistuse ja tõe sümboliks

Tunne Kelam: «Venemaa viimase aastatosina areng on seostunud Putini režiimiga, millele julges ereda tähena vastanduda Anna Politkovskaja (1958–2006). Novaja Gazeta ajakirjanikuna sai temast vägivaldse režiimi ohvrite ainus kõneisik.

Sadu kordi ületas Anna Politkovskaja hirmu ähvarduste ja ametliku surve ees ning paljastas traagelniidid, mis hoidsid koos võimude omavoli ja valet. Tema hääl oli liiga vali nende jaoks, kelle südametunnistust ta ebameeldivalt kriipis - 7. oktoobril 2006 mõrvati Anna Politkovskaja oma kortermaja trepikojas.

Euroopa Parlamendi pressikonverentside ruum Brüsselis kannab Anna Politkovskaja nime. See on üks paljudest märkidest, mis tõendavad, et tõekandja likvideerimine ei suuda hävitada tema sõnumit. See sõnum on täna elavam kui kunagi varem.»

23. - 27. jaanuarini toimuvatel hommikustel kooliseanssidel jagavad kommentaare tunnustatud välispoliitika ja kodanikuõiguste eksperdid.

Vene keeles, eestikeelsete subtiitritega linastuv film jääb Artise ekraanile paariks nädalaks.

Vaata pildigaleriid!




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles