PILDID JA VIDEO Kesk-Euroopas on lumekaos, millele võivad järgneda tulvad (1)

Inna-Katrin Hein
Copy

Möödunud nädalalõpul sadas Kesk-Euroopas palju lund ja see tekitas liikluskaose ning jalakäijatele ja mäesuusatajatele ohuolukordi.

Austria Ida-Tirooli maakonna võimud hoiatasid pärast seda, kui maha oli sadanud 110 sentimeetrit lund, lumelaviinide ohu eest. Samasugune on olukord ka Lõuna-Tiroolis ja Kärntenis, teatab afp.com.

Lumekaos Austrias Ida-Tiroolis 5. detsembril.
Lumekaos Austrias Ida-Tiroolis 5. detsembril. Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Groder via www.imago-images.de/imago images/Eibner Europa/Scanpix

Ka Šveitsis sadas tavapärasest rohkem lund. St. Moritzis jäi 6. detsembril ära mäesuusatamise maailma karikasarja etapp ja mitmel pool oli elektrikatkestusi.

Lumi Šveitsis St. Moritzis 5. detsembril.
Lumi Šveitsis St. Moritzis 5. detsembril. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT/EPA/Scanpix

Prantsuse Alpides tekitas lumekaos vähemalt ühe ohuolukorra, kui lennuki maandumisteekond Annecy lennuväljal oli jää tõttu ettenähtust pikem. Kolm inimest sai juhtumis vigastada.

Lumi katkestas mõneks ajaks elutegevuse ka Põhja-Itaalias ja Sloveenias.

Ilmateate kohaselt selle nädala teisel poolel temperatuurid tõusevad ning lume sulamine võib tekitada tulvi nii Põhja-Itaalias, Lõuna-Austrias kui Loode-Sloveenias.

Prantsuse meteoroloogide teatel on Kesk-Euroopa kohal kaks madalrõhkkonda ja ilm püsib veel pikka aega samasugune: vahepeal temperatuurid langevad ja sajab lund, seejärel temperatuurid tõusevad ja järgneb sula.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles