Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

FOTOMEENUTUS Jätkusõja metsikused viisid sõdurid isegi kaasvõitlejate söömiseni

Elu24
Copy
Ukrainlasest olid järgi kehaosad.
Ukrainlasest olid järgi kehaosad. Foto: Wikimedia Commons

1941. aasta detsember ei olnud põhjanaabritele ja paljudele teistele lootusrikas jõulueelne aeg, vaid tõeline õudusunenägu. 15. detsembril tehti sõjaõuduste keskel üks šokeerivamaid avastusi.

Järgmisel nädalal saab 79 aastat päevast, kui Soome üksused tegid Karjala rindel tõeliselt õudse avastuse. Sel ajal möllas seal Jätkusõda. Soome oli tunginud Nõukogude Liidu aladele koos Natsi-Saksamaaga.

Sõja käigus okupeeritud Nõukogude aladel tegutses '42. aastal rinde taga punaste partisanirühm, mida Soome üksused ei suutnud pikalt ümber piirata. Küll aga tabati neid varitsusega, mille järel jäi ellu vaid neli sõdurit.

Brutaalne leid

Kahest soomlasest ja kahest ukrainlasest grupp oli jooksus veel pikalt. Jäänud valele poole rinnet lõksu, ei pääsenud nad aga taurvalisse tagalasse. Kui Soome üksused nende laagripaiga 15. detsembril avastasid, olid nälginud punasõduritest alles vaid soomlased.

Esimene ukrainlane hukati, kuna ta vigastas oma jalga ja ei suutnud enam liikuda. Teine tapeti aga salaja ning soomlased kasutasid ta surnukeha toiduks. Nii leiti laagrist eest viimase nülitud nahk ja mitmed kehaosad.

Soomlased olid tapetult naha nülginud.
Soomlased olid tapetult naha nülginud. Foto: Wikimedia Commons
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles