PILTUUDIS Salapärane metallmonoliit tekkis nüüd ka Soome

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv : salapärane objekt Belgias.
Pilt on illustreeriv : salapärane objekt Belgias. Foto: Scanpix/EPA

Twitterisse postitatud pildilt võib näha, et ka Soome on kerkinud salapärane metallist monoliit.

Twitteri kasutaja Kris Haamer säutsus müstilisest objektist pühapäeva õhtul. «Salapärane monoliit on kerkinud Savonlinna, Ida-Soomes,» kirjutas ta.

Säutsule on reageerinud juba ka endine president Toomas Hendrik Ilves, kes peab salapärast objekti reklaamitrikiks. «Kena pilt Savonlinna linnusest taustal. Mul on siiski kahtlus, et see on mingi omapärane reklaamikampaania Tesla või Huawei jaoks,» kirjutas ta Twitteris. 

Novembri lõpus kirjutas välismeedia USA Utah' osariigi kivikõrbest leitud monoliidist, mis nüüdseks on kadunud. Veidi hiljem tuli teade ka Rumeenia põhjaosa mäe metallmonoliidist, mis sai olla paar päeva ja ka kadus.

Kolmas monoliit kerkis USA California rannikule San Luis Obispo maakonda Atascaderosse. 

«Kolme küljega metallobelisk, mille kõrgus on kolm meetrit ja laius pool meetrit, tundub olevat roostevabast terasest. Kolm külge on kokku keevitatud,» kirjutas kohalik väljaanne Atascadero News.

Kui Utah' monoliit oli nii raske, et selle peale said inimesed ronida, siis California oma tundub kerge olevat ja väljaande väitel saab seda ümber lükata.

Salapärased objektid on seejärel kerkinud mõneks ajaks ka näiteks Texasesse, Belgiasse ja Suurbritanniasse.

Detsembri alguses kirjutas Elu24, et Utah’ osariigi kivikõrbe monoliit oli reklaamitrikk, mille mõtles välja autotootja Jeep koos reklaamiagentuuriga Highdive'iga.

Autofirma Jeep ei ole seni kinnitanud ega ümber lükanud, et ka Californiasse, Rumeeniasse, Texasesse ja Suurbritannias Wighti saarele üleöö tekkinud monoliidid on nende pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles