Meedia: vangistatud ekskupedaja Ghislaine Maxwelli abikaasa üritab teda kautsjoni vastu vabastada

Inna-Katrin Hein
Copy
Ghislaine Maxwell 2003. aasta fotol
Ghislaine Maxwell 2003. aasta fotol Foto: GP/MPI/Capital Pictures/GP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Kümneid alaealisi tüdrukuid seksuaalselt ära kasutanud seksiimpeeriumi rajanud ameeriklase Jeffrey Epsteini endine kaastööline ja armuke, inglanna Ghislaine Maxwell viibib kohut oodates New Yorgi vanglas. Uurimisel on selgunud, et ta on abielus ja abikaasa üritab teda kautsjoni vastu vabastada.

58-aastase Maxwelli abikaasa on kinnitamata andmetel USA laevanduse andmeanalüüsifirma CargoMetrics tegevjuht, 43-aastane miljonär Scott Borgerson, teatab news.com.au. 

Borgerson elab Massachusettsis merevaatega villas, mille hind on umbes 4 miljonit dollarit (3,28 miljonit eurot).

Kinnitamata andmetel kohtusid Maxwell ja Borgerson 2013 ookeanikaitse konverentsil, neist sai paar ja mees lahutas oma naisest Rebecca Borgersonist.

Kohus määras Maxwelli kautsjoniks 39,8 miljonit dollarit (32,6 miljonit eurot), millest 25 miljonit dollarit (20,5 miljonit eurot) maksab naise väidetav abikaasa Borgerson. 6,6 miljonit dollarit (5,4 miljonit eurot) maksavad Ghislaine Maxwelli vennad Kevin ja Ian Maxwell. Ei ole selge, kellelt tuleb puuduolev 8,2 miljonit dollarit (6,7 miljonit eurot). 

Juba juulis ilmnes, et Maxwell on abielus, kui uurijad asusid ta rahalist seisu üle vaatama.

Ghislaine Maxwelli advokaadid nõuavad, et nende klient vabastataks, naine on nõus olema kodus ja kandma jälgimisvõru. Advokaadid tahavad veel, et Maxwell saadetaks USAst kas Suurbritanniasse või Prantsusmaale, mille mõlema kodakondsus tal on.

Ghislaine Maxwell peeti USA Föderaalse Juurdlusbüroo poolt kinni 2. juulil 2020 New Hampshire’is Bradfordis asuvas villas, kus ta end peitis pärast Jeffrey Epsteini surma. Epstein tegi 10. augustil 2019 New Yorgi vanglas enesetapu. 

Maxwell pandi eeluurimise ajaks New Yorgi Brooklyni vanglasse, kus teda hoitakse siiani. Teda jälgitakse ööpäev läbi ettevaatusabinõuna, et ta ei teeks enesetappu.

New Yorgis Brooklynis asuv vangla, kus Ghislaine Maxwell on olnud alates selle aasta juulist.
New Yorgis Brooklynis asuv vangla, kus Ghislaine Maxwell on olnud alates selle aasta juulist. Foto: Peter Foley/EPA/SCANPIX

Talle esitati süüdistus alaealiste tüdrukute ja noorte naiste meelitamises Epsteini seksiimpeeriumisse seksiorjadeks ning nende kupeldamises.

Maxwell ei ole süüdistusi omaks võtnud. Tema üle peetava kohtu esimest istungit ei ole veel kindlaks määratud, kuid USA meedia teatel võib see toimuda järgmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles