Suvefestival Võnge kuulutas välja tuleva aasta esinejad

Elu24
Copy
Mullu ära jäänud Võnget asendas Linnavõnge, mis toimus augustis Tallinna klubis Laev.
Mullu ära jäänud Võnget asendas Linnavõnge, mis toimus augustis Tallinna klubis Laev. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Möödunud suvel toimuma pidanud, ent koroonahirmus edasi lükatud kultuurifestival Võnge kuulutas välja kaheksa uut esinejat. Üritus toimub 2. ja 3. juulil 2021 Tõrva vallas Sooglemäel.

Tutvume uute artistidega:

  • Otse Pariisist jõuab Lõuna-Eesti metsade vahele Prantsuse popiskeene nurgakiviks ja sealse indie-popi keisrinnaks tituleeritud L’IMPÉRATRICE. Kooslus, mis toob Lääne-Euroopa kontsertsaalidesse ja klubidesse pea alati täismaja, kostitab oma publikut seguga 70ndate kosmosediskost ja 90ndate downtempo sündipopist, mida on vürtsitatud 21. sajandi kaasakiskuvate indie-popi elementidega.

  • Suvesoojaga jõuab Mulgimaale ka Eesti üks armastatumaid ja auhinnatumaid naislauljaid Lenna Kuurmaa koos oma kohalikest tippmuusikutest koosneva bändiga LENNA.
  • Samuti astub tuleva suve Võnkel üles Soome urban- ja indie-skeenede viimase aja kuumim nimi JESSE MARKIN. Libeeria päritolu mehe muusika liidab kokku räpi, souli, R&B, indie-popi ja Aafrika folgi.

  • Paar aastat tagasi komeedina Eesti muusikataeva orbiidile kihutanud ning käesoleva aasta septembris oma esimese kauamängivani jõudnud PLUUTO toob festivalile oma mitmed tabelihitid ja uue põlvkonna räpi parimad küljed.
  • Tõelise rahvaliku peo on aga Võnkel püsti panna lubanud väidetavalt Eesti vanim pausideta tegutsenud ansambel, 1972. aastal asutatud KUKERPILLID.
  • Lõunapiiri tagant rändab Valgamaale eksperimentaalmuusik ELIZABETE BALČUS, kelle muusikakosmose luupivad flöödimeloodiad ja vokaal, klikkiv elektropopi biit ja süntesaatorihelid tõmbavad kuulaja mõnusasse psühhedeelsesse seisundisse.

  • Samuti jõuab kuue ja poole kuu pärast n-ö «päris» Võnkele juba läinud augustis minifestivalil Linnavõnge enda annet demonstreerinud Eesti hiphopi üks omapärasemaid hääli - räppar, muusik ja produtsent SAMMALHABE.
  • Äsja tänavuse Noortebändi konkursi kinni pannud ja sealtsamast Võnke esinemiskutse lunastanud Narva punt YE toob suveks Lõuna-Eestisse ka äärmiselt nauditava venekeelse muusika.

Varasemalt on juba välja kuulutatud Kakkmaddafakka (Norra), Erki Pärnoja, Hang Massive (Suurbritannia/Rootsi), I Wear* Experiment, Tora (Austraalia), Egert Milder, Carnival Youth (Läti), Catapulta, Reinis Jaunais (Läti), Riffarrica, Jarek Kasar, Seltskond Pargis, Mari Jürjens, Kreatiivmootor, Ellip ja Worn Öut. Viimased kaheksa esinejat saavad teatavaks kevade hakul.

Võnge 2021 toimub reedel ja laupäeval, 2. ja 3. juulil Tõrva vallas Sooglemäel, tulevase Mulgi Elamuskeskuse asukohas. Võnkujaid ootab ees kaks pikka idüllilist suvepäeva täis maitseid, kunsti, kino, kirjandust ning muidugi kordumatut festivalimelu ja oivalist muusikat. Otse looduse rüppe istutatud poeetilistel lavadel astuvad üles mõnikümmend erinäolist artisti Eestist ja mitmelt poolt mujalt maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles