Selgus Norra suusakuulsuse kodust leitud kokaiinikogus: ees võib oodata reaalne vanglakaristus

Elu24
Copy
Norra endine suusakuulsus Petter Northug.
Norra endine suusakuulsus Petter Northug. Foto: MARIUS SIMENSEN/imago/Bildbyran

Norra suusalegendi Petter Northugi kodust leiti augustis läbiotsimiste käigus pisut üle kuue grammi kokaiini ja 0,6 grammi MDMA-d ehk ecstasy`t.

Endisel suusatajal oli kodus ka bensodiasepiini sisaldavaid ravimeid, mis vähendavad hirmu ja ärevust ning on rahustava, kuid suure koguse tarvitamise puhul sõltuvust tekitava toimega.

Politsei tuvastas 10. augustil, et mees kihutas autoga kiirusel 168 kilomeetrit tunnis alal, kus lubatud maksimumkiiruseks oli 80 kilomeetrit tunnis.

Tegemist polnud ainsa kiiruse ületamisega, sest see oli norralasele üks neljast kiiruspiirangu rikkumisest kolme päeva jooksul.

Samal päeval sõitis ta veel 203 kilomeetrit tunnis ning kaks päeva hiljem 204 kilomeetrise tunnikiirusega. Kui endine suusatäht 13.augustil kinni peeti, oli suurimaks kiiruseks 221 km/h ning mees ise filmis autojuhtimise ajal telefoniga spidomeetrit.. 

«Ta põikas pidevalt vastassuunavööndisse sisse ja kommenteeris oma sõitu nagu spordikommentaator. Ta oli nii endale kui teistele liiklejatele suureks ohuks,» võis süüdistuskokkuvõttest lugeda.

Northugi süüasja arutatakse Oslo ringkonnakohtus 21. detsembril. Endist suusatajat süüdistatakse kiiruse ületamises ja narkojoobes autojuhtimises ning narkootikumide omamises.

Kolmeteistkordne maailmameister polnud kiiruse ületamiste ajal purjus, kuid tunnistas narkosõltuvust.

34-aastane Northug on kõikide süüdistustega nõustunud. Norra karistusseadustik näeb narkootikumide koguse käitlemise eest, mis Northugi omanduses olid, ette kuni 3-aastase vabadusekaotuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles