PERSOON Ghana mees armastab Eesti külma kliimat

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Andrew Sai.
Andrew Sai. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Andrew Adjah Sai on Ghanas sündinud ja üles kasvanud äritehnoloogia ekspert. Viis aastat Tallinnas elanud mehel oli detsember tähtis kuu – ta kaitses doktorikraadi Estonian Business Schoolis. Nii erafirmades kui ka eri Eesti kõrgkoolides töötanud mees näeb oma tulevikku Eestis.

Andrew tuli Eestisse esimest korda 2015. aasta suvel, eesmärgiga läbida siin doktorantuur. Viis aastat uuris ta Eesti innovatsiooni- ja tehnoloogiapõhise majanduskasvu tegureid ja nende mõju Eesti majandusarengule. Uurimine päädis detsembris doktorikraadi kaitsmisega.

Intervjuu toimub inglise keeles, ehkki Andrew on läbinud eesti keele A1 kursuse.«See oli kõige raskem asi, mida ma kunagi teinud olen» (naerab). Ehkki edasine keeleõpe on edasi lükkunud, on tema eesmärk järgmisel aastal teha ära B1 tase. Keeleõpet kannustab muuhulgas tema eesti keelt rääkiv tütar. «Ta tuli lasteaiast koju ja rääkis eesti keeles, seega mu naine ütles, et me peame ka ikka eesti keelt õppima hakkama.» Andrew tahaks väga keelt osata. Tema sõnul on see väga keeruline, aga samas ka väga unikaalne.

Eestlastel on tema meelest ümber paks kest, mistõttu jätavad nad kalgi ja kauge mulje. Kui aga sellest kestast läbi murda, on inimesed soojad. «Muidugi olen kohanud ka inimesi, kes pole toredad» viitab Andrew probleemidele, mis on talle osaks saanud tema päritolu tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles