Venemaa koroonavaktsiini üks teadlasi kukkus 14. korruselt alla ja suri (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa medtöötaja hoidmas käes koroonavaktsiini Sputnik V
Venemaa medtöötaja hoidmas käes koroonavaktsiini Sputnik V Foto: Kirill Kukhmar/TASS/Scanpix

Vene meedia teatel suri maailmakuulus teadlane Aleksander Kaganski, kelle surnukeha leiti 19. detsembril Peterburi Kalinini linnaosast.

Venemaa uudisteagentuuri Interfax andmetel leiti tuntud mees vaid aluspükste väel 16 korrusega maja sisehoovist. Ta kukkus alla 14. korruselt.

Politsei teatel ei elanud Kaganski selles majas, vaid oli sõbral külas ning meeste vahel tekkis oletatavalt tüli, mida sõber eitab. Sõber sõnas politseinikele, et Kanganski tegi enesetapu.

Uudistelehekülje Fontanka andmetel on Kanganski surnukehal lõikehaavu ja politsei uurib juhtumit kui kuritegu. Sõber peeti kinni ja teda kahtlustatakse mõrvas.

45-aastane Kaganski oli maailma juhtivaid epigeneetikuid, kes töötas Vladivostoki Kaug-Ida foderaalülikooli teaduskeskuses. Karjääri jooksul töötas ta ka Peterburis, Washingtonis ja Edinburghis, nii ülikoolides kui ka teaduskeskustes. 

Kaganski tegeles vähiravimite väljatöötamisega, kuid viimasel ajal oli ta seotud Venemaa koroonavaktsiini Gam-Covid-Vak ehk Sputnik V arendamisega.

Sel sügisel on Venemaal hukkunud mitu arstiteadlast ja arsti, kes kõik olid seotud koroonahaigete või ravimi väljatöötamisega.

Epigeneetika on teadus, mis uurib organismide geneetilise info avaldumisest sõltuvaid pärilikke muutusi, mis ei ole seotud genoomi muutustega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles