LÕBUSAD PILDID ⟩ Eksnaise ja emaga koroona tõttu korterit jagav fotograaf: ühel hetkel tahtsin pereteraapiasse minna

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
New Yorgi fotograaf Neil Kramer on paar nädalat kestma pidanud olukorra, mis on nüüdseks kestnud kümme kuud, keeranud naljaks.
New Yorgi fotograaf Neil Kramer on paar nädalat kestma pidanud olukorra, mis on nüüdseks kestnud kümme kuud, keeranud naljaks. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / Neil Kramer

Järgnev lugu võib küll kõlada nagu stseen komöödiasarjast, kuid tegelikult on see New Yorgi fotograafi Neil Krameri elu.

Queensis elav fotograaf Neil Kramer on viimased kümme kuud veetnud koos oma 80-aastase ema ja endise abikaasaga väikeses kahe magamistoaga ja ühe vannitoaga korteris, vahendas New York Post.

«See pidi kestma vaid paar nädalat,» rääkis ta väljaandele kolmiku elukorralduse kohta. 

«Mu ema pidi olema Floridas, kuid see läks vett vedama ja mu endise naise kodu Los Angeleses tabas üleujutus, nii et nad mõlemad tulid New Yorki,» selgitas Kramer.

Kramer on aga stressirohke olukorra pööranud tihti naljaks ja postitanud naljakaid fotolavastusi oma Instagrami kontole, kus tal on üle 8000 jälgija.

Jälgijad saavad end lõbustada piltidega, kus triol tuleb rinda pista erinevate argieluliste probleemidega nagu  pesupesemine, kaalutõus või kasvõi üksinus.

«Teatud hetkel soovitasin meil minna pereteraapiasse,» kirjeldas Kramer COVID-19 pandeemiaga seotud mõtteid ja tegevusi. 

Selle asemel võttis ta oma fotovarustuse, mida ta tavaliselt tänavapiltnikuna kasutab, ja asus koos ema Elaine’i ning oma endise naise, heebrea ja vene keele tõlkija Sophia Lanskyga fotosid lavastama. 

Lansky ja Kramer lahutasid oma umbes kakskümmend aastat tekstnud abielu kolm aastat tagasi. 

«Sellest sai meie kolme jaoks eneseteraapia, ütles Kramer, kes jäädvustab korteris nii argiseid kui ka meeldejäävaid hetki. 

Näiteks võistleb kolmik vannitoas ruumi pärast, jälgib ärevalt telerist pandeemiliaaegseid pressikonverentse ja avab vanu mälestusi.

Fotograafi sõnul on ta olnud sunnitud terve selle aja magama oma kodus diivani peal, sest andis külaliste magamistoa eksnaisele ja pani ema enda magamistuppa. 

Ainus koht, kus Kramer saab privaatsust nautida, on vannituba. 

«Ma pole kunagi elus vannis käinud, kuid sellest sai koht, kus kõiki vältida ja Instagramis käia,» tunnistas mees.

Õnneks on korteril siiski ka väike terrass, kus nad kas koos või eraldi saavad värsket õhku nautimas käia. 

Kramer kasutab pildistamiseks Sony kaamerat, statiivi, oma sülearvutit ja erinevaid valgusteid, et saada täiuslik kaader neid ümbritsevast vähem täiuslikust kitsikusest. 

Üks tema lemmikpilte on aga lavastus Macy's Day paraadst elutoas koos loomakujuliste õhupallidega. Õhupallid tellisid nad Amazonist ja heeliumiga täitsid nad need kohalikus Halali supermarketis.

«Paraad oli üks asju, millest ma New Yorgis kõige rohkem puudust tundsin, kui elasin LAs,» rääkis Kramer.

Kramer peab nüüd ka läbirääkimisi fotoraamatu väljaandmise osas ja tema lõbus pildiseeria on juba võitnud ka auhinna fotokonkursil ND Photography perepiltide kategoorias.

Kramer kavatseb jätkata oma väikeste igapäevadraamade dokumenteerimist.

«Eeldame, et oleme selles olukorras kuni järgmise suveni,» selgitas Kramer. 

Krameti sõnul ei ole tema kaasealnikud veel fotolavastustest õnneks tüdinenud ja pole ka diivatsema hakanud. 

«Nad pole veel ametiühingut loonud, nii et ma annan neile altkäemaksu Dunkini sõõrikutega,» naljatles Kramer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles