VIDEO ⟩ Huvitav detail: mürk sokutati Navalnõi aluspükstesse, mis hiljem varastati

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader videost, millel Aleksei Navalnõid on näha rääkimas telefoni teel FSB agendi Konstantin Kudrjavtseviga. Navalnõi kehastus kõrgeks ametnikuks, saades oma mürgitamise kohta detailse info
Kaader videost, millel Aleksei Navalnõid on näha rääkimas telefoni teel FSB agendi Konstantin Kudrjavtseviga. Navalnõi kehastus kõrgeks ametnikuks, saades oma mürgitamise kohta detailse info Foto: NAVALNY.COM/via REUTERS/Scanpix

Venemaa julgeolekuteenistuse FSB agent paljastas kogemata, kuidas Venemaa opositsiooniliider Aleksei Navalnõi Siberis Tomskis närvimürk Novitšokiga mürgitati.

Agendi paljastuse jälile jõudis uuriva ajakirjanduse grupp Bellingcat, mille andmetel saatis FSB augustis Tomskisse oma eliitmeeskonna ja agent Konstantin Kudrjavtsev pidi hiljem Navalnõi aluspükstesse pandud mürgi jäljed koristama, teatab cnn.com.

Bellingcati ja CNNi ühisuurimisel ilmnes, et FSB mürgitamismeeskond jälgis Navalnõid üle kolme aasta ning nad tegid meeskonda kuulunud agendid kindlaks, üritades nii nendega kui nende ülemustega kommentaariks kontakti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles