RÄME TÜNG Hokilegend jäi kogu investeeritud rahast ilma

Elu24
Copy
Kanada jäähokilegend Mark Messier kaotas pool miljonit dollarit.
Kanada jäähokilegend Mark Messier kaotas pool miljonit dollarit. Foto: Frank Franklin II/AP/Scanpix

Jäähokilegend Mark Messier kaebas kanepit tootnud ettevõtte Destiny Bioscience juhi Ed Morozi kohtusse, vahendas TSN.

Endine hokitäht ostis Destiny Bioscience`i aktsiaid poole miljoni dollari eest, 1,25 dollarit tükk. Investeeritud summast on alles ümmargune null.

Messier väitis, et Moroz lubas talle enne raha aktsiatesse paigutamist isiklikult, et raha kaotamine on välistatud. Kui isegi peaks miinus tulema, lubas Moroz Messierile selle hüvitada.

Eelmise aasta mais allkirjastasid Messier ja Destiny lepingu, mille kohaselt omandab hokikangelane 400 000 ettevõtte aktsiat ning temast saab kompanii «hea tahte saadik».

Aasta hiljem alustati aga Destiny Bioscience`i likvideerimisprotsessi, sest firmal oli võlgu juba 42 miljoni dollari jagu. Messieri sõnul kaotas ta kõik ettevõttesse investeeritud 500 000 dollarit.

«Destiny polnud mingi kindel keiss. Vastupidi. See oli väärtusetu ettevõte, mis püsis ainult Morozi lubaduste najal,» tulistas Messier.

Hokilegendi arvates kasutas Moroz tema head nime ja kuulsust ära, sest pärast lepingu sõlmimist hankis Moroz veel 30 miljonit dollarit, et kompaniid «rahastada».

59-aastane Messier on üks kõikide aegade parematest jäähokimängijatest. Kanadalane mängis NHLi põhihooajal 1756 kohtumist ning vikas neis 694 väravat ning andis 1193 väravaga lõppenud söötu. Ta on kuuekordne Stanley karika võitja. Aastal 2004. sportlaskarjäärile joone alla tõmmanud Messier teenis mängijana üle 60 miljoni dollari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles