VIDEO Vihased Euroopa veokijuhid kähmlesid piiril Briti politseiga

Elu24
Copy
Juhid tõuklesid politseiga.
Juhid tõuklesid politseiga. Foto: PA Wire / SCANPIX

Uue koroonaviiruse tüve tõttu piiri sulgemine tähendab, et Lõuna-Inglismaale lõksu jäänud eurooplased ei pruugigi jõuluõhtuks koju pääseda. Paljud neist on seepärast vihased, vahendab Sky News.

Koroonaviiruse uue tüve ilmnemisel sulges Prantsusmaa piiri Suurbritanniaga. Kuigi nüüdseks on piiranguid taas leevendatud, kogunes selle aja jooksul Calais'-Doveri piiripunkti taha tuhandeid veokaid.

Ühendkuningriigi armee teostab nüüd tolliala lähedal Manstonis masstestimist, kuid ümbruskonna teed on umbes. Nii võis täna hommikul näha kaadreid, kus lõksu sattunud veokijuhid kähmlesid politseiga, üritades tollialale pääseda.

Briti meedia teatel veokijuhid tõuklesid ja karjusid, nende vastas oli aga politseiliin. Kuna Prantsusmaa poolt nõutav testimine kulgeb aeglaselt, kardavad piiri taga istuvad hinnangulised 8000 kuni 10 000 juhti, et peavad jõuluaja perest kaugel ebainimlike tingimustega piirialal veetma.

«Hetkel on siin katastroofiline olukord,» kinnitas sakslane, kes soovib jõuluks koju pääseda. «Ma ei saa koju minna, vaid pean siia testima jääma.» Tema sõnul ootavad kõik need pered oma mehi koju.

Kohutavad tingimused

Piirkonnas lõksus passivatel juhtidel tuleb taluda ka väga kehvasid tingimusi. «Situatsioon Manstonis on tõsine, veokijuhtidel on vähe tualette ja toitu,» kinnitas maanteeveo ühingu juht Richard Burnett.

Tema sõnul on «paljudel halb ligipääs pesukohtadele», enamik ei saa neile aga üldse ligi. «Neile kõige hädavajalikemate ehitiste mitte võimaldamine ei pane mitte ainult nende tervist ohtu, vaid halvendab kogu situatsiooni, mida oleks pidanud vältima,» kritiseeris ta.

Burnetti sõnul ei ole selge, mis saab positiivse testi andnud juhtidest, kes Mandri-Euroopasse ei pääsegi. Samuti ei ole süsteemi nende autode puhastamiseks ega koorma käitlemiseks.

Kogukondade ministri Robert Jenricki sõnul võtab päevi enne, kui segadus suudetakse korda ajada. Tema sõnul kontrollitakse kõik üle kiirtestidega, positiivsete tulemuste andjatel tuleb teha ka kordustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles