GALERII ⟩ Vaata, millist melu pakkus R2 aastahitt 2020 finaalõhtu laval ja kaadri taga

Elu24
Copy

Eesti suurim muusikaküsitlus R2 Aastahitt 2020 on lõppenud ja eestlaste lõppeva aasta lemmiklood on teada. Hääletus lõppes piduliku finaalõhtuga, kus oli nii esinemisi kui ka auhindade jagamist. Vaata galeriist, mis finaalõhtul laval ja kaadri taga toimus ning loe, millised lood eestlastele 2020. aastal kõige rohkem meeldisid.

Eesti suurim muusikaküsitlus R2 Aastahitt jõudis 30. detsembrilt lõpusirgele ja hääletus pandi lukku. Tänavune võitja selgus telesaate vormis ja hääletamine kestis viimaste hetkedeni. Vahetult pärast seda, kui hääled olid lukku pandud selgusid Kultuurikatla pidulikul finaalõhtul lõppeva aasta kõige menukaimad lood.

Rekordilisel aastal koguti 190 000 häält, mis on läbiagade suurim häältearv. Esmakordselt toimus Aastahitt kolmes voorus – esmalt said kuulajad hääletada enam kui 160 Eesti- ja välismaise loo poolt, seejärel jäid võistlustulle 20 parimat lugu ning Eesti edetabel selgus alles otsesaate jooksul lõppenud hääletuse tulemusel.

Aastahitt 2020  on «Maakas», mille esitajateks on Clicherik & Mäx ja Gameboy Tetris.

Kodumaiste lugude ebetabeli teise koha noppis villemdrillemi ja Elina Borni koostöölugu «Niiea», kolmanda koha võitis Ariadne looga «Running without you».

Edetabeli järgmised kolm kohta kuulusid räpipundile 5MIINUST. Esikümnesse jõudsid veel Grete Paia ja Pluuto lugu «Johnny Bravo» ning lugu «Magad vä?», mida esitab reket koos Liis Lemsalu ja Avoid Dave'iga.

Aastahitt 2020 saates jagati välja ka kolm eripreemiat. Raadio 2 uue tulija eripreemia pälvis villemdrillem, aasta demo auhinna vääriliseks tunnistati lugu «Isola», esitajateks Genrik & Kara Mell. Toimetuse lemmikuks kuulutati Holy Motors.

Välismaiste lugude edetabeli tipus võidutses Kanada artist The Weeknd ja tema lugu «Blinding lights». 

Edetabeli tipust leiab ka Briti laulja Harry Styles'i, kelle muusikakarjäär sai alguse populaarsest poistebändist One Direction. Tema teise sooloalbumi pealt jõudis R2 Aastahittide Top 5 kaks lugu, «Watermelon sugar» (2. koht) ja «Golden» (4. koht). 

Esiviisikust leiab veel möödunud aastal võidutsenud USA artisti Billie Eilishi ja tema värske loo «Therefore I am» (3. koht) ja kõmulise loo «WAP», mida esitab Cardi B koos Megan Thee Stallioniga. 

R2 Aastahiti Eesti ja välismaa Top 40 leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles