Jälle aastahiti tiitlist ilma jäänud 5miinust vastas kaotusele «parima raviga»

Elu24
Copy
5miinust kontsert Hollywoodis.
5miinust kontsert Hollywoodis. Foto: Raul Mee

Kolmapäeval kuulutati välja Raadio 2 aastahitt ning viljakale aastale vaatamata jäi räpipunt 5miinust esikolmikust välja. Võitu ei tulnud ka mullu.

Eesti suurima muusikaküsitluse võitis tänavu Clicheriku ja Mäxi ning Gameboy Tetrise räpilugu «Maakas». Üllatuslikult jäi teist korda võiduta ülimenukas räpipunt 5miinust, kes valmistus tänavuseks hääletuseks hoolega ette. Promo tehti Instagramis ning pool kuud tagasi pandi Twitterisse isegi lugude nimekiri, mille poolt hääletada tuleks. «No teeme siis nii, et vähemalt see hääletus p***i ei läheks,» loodeti fännide abile.

Sellegipoolest jäid nende hitid «Peo lõpp», «Loodus ja hobused» ja «Paaristõuked» täpselt esikolmikust välja ning maandusid järjest neljandale, viiendale ja kuuendale kohale. Räpparid vastasid ootamatule tulemusele väga lakooniliselt: ametliku instakonto story'sse postitati vaid nuttev naerunägu. Nagu teame, on naer parim ravi!

5miinust reageeris R2 aastahiti tulemusele.
5miinust reageeris R2 aastahiti tulemusele. Foto: Kuvatõmmis Instagrami story'st

Twitteris selgitati aga pikemalt: «Seekord tulemust ei tulnud. Räägiti, et liiga palju hitte oli meil,» säutsus bänd ning lubas, et teevad järgmisel aastal ainult ühe laulu. Samuti tänati fänne hääletamast, kuna kokku said 5miinuse lood üle 25 000 hääle.

Tänavusel muusikaküsitlusel anti 190 000 häält, mis on läbi aegade suurim häälte arv. Esmakordselt toimus aastahitt kolmes voorus: esmalt said kuulajad hääletada enam kui 160 eesti- ja välismaise loo poolt, seejärel jäid võistlustulle 20 parimat lugu ning Eesti edetabel selgus alles otsesaate jooksul lõppenud hääletuse tulemusel.

Kodumaiste lugude edetabeli teise koha noppis Villemdrillemi ja Elina Borni koostöölugu «niiea», kolmanda koha võitis Ariadne looga «Running Without You». Mullu jäi 5miinuse ja nublu suvehitt «(ei ole) aluspükse» Liis Lemsalu «Kehakeele» järel teiseks.

Aasta alguses selgus 5miinuse poiste meelehärmiks, et neid on jätnud märkamata ka Eesti Muusikaauhindade žürii. Bändi liige Estoni Kohver ütles auhinnagalal Elu24-le, et vaja on muutusi. «See tähendab, et süsteem on katki, tuleb remontida ja hakkame pihta,» rääkis Kohver. Õnneks valiti 5miinust muusikaauhindade rahvahääletusel aasta artistiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles