VIDEO ⟩ Eesti politsei murdis tšilliva narkodiileri rajult maha (6)

Elu24
Copy
Kriminaalbüroo juht postitas video narkodiileri kinninabimisest.
Kriminaalbüroo juht postitas video narkodiileri kinninabimisest. Foto: Kaader videost

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre avaldas Twitteris video, milles võetakse vägivaldselt rajalt maha väidetav narkodiiler. Nii mõnegi arvates kasutas politsei olukorra lahendamisel liigset jõudu. Vaata videot!

Mõnesekundilises videos on näha, kuidas erariietes politseinikud seisvale mehele, Tambre sõnul narkodiilerile, selja tagant kallale tungivad ning ta kiiresti pikali lennutavad. Diilerit surub maha vähemalt kaks meest. Mis täpselt toimub, on keeruline aru saada, kuna videot on udustatud.

«Kuigi iga narkomüügiga tegelev inimene ilmselt teab, et ta peetakse ühel päeval kinni, siis koha, aja ja viisi valikul üllatame neid alati,» kirjeldas Tambre kriminaalbüroo tööd.

Video avaldati Twitteris eile õhtul, kus see tekitas kohe pahameelt. Tambrelt päriti, miks politsei inimesi piinab ning kas narkodiiler hakkas korrakaitsjatele vastu. Paljude arvates kasutas politsei olukorras liigset jõudu.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees Grupp

Tambre selgitas täna pärastlõunal Twitteris, et vahetu sunni ehk füüsilise jõu kasutamist reguleerib korrakaitseseadus. Selle põhjal võib politsei jõudu kasutada juhtudel, kui on vaja tõrjuda kõrgendatud ohtu või kiirelt korrarikkumist kõrvaldada.

«Oma tegevuses hindame ohtu: ebaseadusliku relva olemasolu, oht isiku enda või ümbritsevate elule jne,» säutsus kriminaalbüroo juht selgituseks. Selle säutsu on meeldivaks märkinud ka Eesti politsei ametlik Twitteri konto.

«Narkomüüjad neelavad ohtlikke aineid alla, kannavad kaasas nuge, on valmis panema ohtu nii ennast kui ka teisi,» loetles Tambre variante, kuidas olukord võinuks ohtlikuks muutuda. Tema kinnitusel siiski keegi kinnipidamise käigus viga ei saanud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles