USKUMATU Hiina provintsis hinnatud «uriinimunad» on üks veidramaid traditsioonilisi roogasid

Elu24
Copy
Uriinimunad on tänaseni elav traditsioon.
Uriinimunad on tänaseni elav traditsioon. Foto: twitter.com

Shanghai-lähedases Hiina provintsis võib lasta uriinis keedetud kanamunadel hea maitsta. Mida kõike ka ei sööda.

Hiina lääneranniku Dongyangi piirkonnas on kombeks süüa kanamune, mida nimetatakse «neitsipoisi munadeks». Kuigi esmampilgul võib see vihjata millegile verisele, on lugu siiski teine. Uskumatu traditsioon igal juhul.

Pildid omapärasest gurmeeroast kerkisid üles Twitteris ja üllatasid netirahvast, kusjuures mõnedki kahtlesid selle reaalsuses. Uurides selgub aga, et «neitsipoisi munade» traditsioon on veel täitsa elus, kuigi ei ole ka Hiinas laiemalt kunagi levinud.

«Neitsipoisi munad» on kanamunad, mida keedetakse noorte poiste uriinis. Tänapäeval kogutakse seda algkooli WCdest, misjärel läheb kallis kraam tänavale toidukauplejate kätte. Seal valmib teravalõhnaline roog, mida peetakse tavaliselt kevadiseks delikatessiks.

Miks see peab olema just poiste ja eelistatavalt alla 10-aastaste uriin, pole teada, kuid traditsioon on nii kujunenud. Samuti arvatakse, et nendel munadel on omamoodi ravitoimed. «Kui seda sööd, ei saa sa kuumarabandust,» reklaamis Ge Yaohua ajakirjanikule oma toodangut aastatetaguses artiklis.

Samuti usutakse, et need parandavad vere ringlust. Tänaval maksavad need tühised 20 senti tükk, kuigi aeglasel tulel küpsetamine võtab tunde. Sealjuures ei näita traditsioon hääbumise märke.

Dongyang Hiinas
Dongyang Hiinas Foto: twitter.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles