Nokaut. Kanada purustas jäähoki juunioride MMil Venemaa

Elu24
Copy
Kanada noored hokimehed tähistavad Alex Newhooki esimest väravat Venemaa eakaaslaste vastu.
Kanada noored hokimehed tähistavad Alex Newhooki esimest väravat Venemaa eakaaslaste vastu. Foto: JASON FRANSON/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Kanadas toimuvatel juunioride jäähoki maailmameistrivõistlustel jõudis esimesena finaali vahtralehemaa koondis, kes poolfinaalis lausa hävitas Venemaa eakaaslaste esinduse 5:0. 

Mingil hetkel ei suutnud Venemaa noored hokimehed jääl midagi teha, ei saadud kanadalastelt litrit kätte ja kui saadi, siis ei osatud sellega midagi ette võtta. Ka venelaste U20 koondise peatreener, endine NSVLi hokilegend Igor Larionov ei leidnud mingit lahendust, kuidas hoolealuseid Kanada noorte tiimi vastu mängima panna.

Kanada avavärav sündis juba mängu 59. sekundil. Autoriks Alex Newhook, järgmine kord sahises venelaste väravavõrk 10.33, kui Connor McMichael mängiti kenasti vabaks ja 2:0 oli tõsiasi. Ei läinud kaua aega, kui Kanada hokikutid demonstreerisid, kuidas mängitakse arvulist ülekaalu ning Cole Peretti lajatas täpse ja tugeva randmeviskega litri Vene värva tahanurka. Avakolmandik 3:0 Kanadale. Seega poksitermineid kasutades, oli Venemaa pärast esimest raundi juba kolmel korral põrandal käinud. 

Kanada mängumees Connor McMichael (17) pärast on just suurendanud eduseisu 2:0 peale.
Kanada mängumees Connor McMichael (17) pärast on just suurendanud eduseisu 2:0 peale. Foto: Jason Franson/AP

Teisel kolmandikul kolmandikul jätkus Kanada litritaltsutajate surve ja Braden Schneider suurendas Edmontonis tühjade kodutribüünide ees eduseisu juba 4:0 peale. Korra näis, et ka Venemaa on auvärava ikkagi kirja saanud, kui Mihhail Abramov viskas litri Kanada väravavõrku, kuid videokordus näitas, et noormees tegi seda reeglitele mitte vastavalt ning seis ei muutunud.

Otsustaval kolmandikul ei saanud Venemaa kuidagi lõpuspurti käima ja Dylan Cozens pani i-le täpi visates mänguvahendi venelaste tühja väravasse 5:0, kui Venemaa üritas lootusetust olukorrast kuue väljakumängijaga välja tulla. 

Kanada vastaseks MMi finaalis on USA, kes pingelises ja tasavägises kohtumises oli parem Soomest 4:3. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles