Ivanka Trump nimetas Washingtoni mässajaid patriootideks

Inna-Katrin Hein
Copy
USA presidendi Donald Trumpi tütar ja nõunik Ivanka Trump
USA presidendi Donald Trumpi tütar ja nõunik Ivanka Trump Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi tütar Ivanka Trump sai kriitika osaliseks pärast seda, kui nimetas Washingtonis mässama hakanuid ja Kapitooliumisse tunginuid patriootideks.

Ivanka Trump kirjutas oma säutsus, et ameeriklasest patrioodid peaksid vägivallatsemise lõpetama ja rahulikult protestima, teatab theguardian.com.

«Vaid rahulik väljaastumine on isamaaline. Vägivallaga ei saavuta mitte midagi ja vägivallatsejad tuleb hukka mõista,» kirjutas USA presidendi tütar sotsiaalmeedias.

Mõni aeg hiljem eemaldas ta oma kirjutise.

Twitter teatas, et sulges president Trumpi Twitteri konto 24 tunniks, sest Trumpi säutsude sisu oli vastuolus Twitteri kasutusreeglitega. Twitter nõudis Donald Trumpilt reegleid rikkuvate säutsude eemaldamist ja teatas, et kui Trump seda ei tee, jääb ta konto suletuks.

Ka Facebook sulges ööpäevaks Donald Trumpi konto, kus Trump jagas sama mässule õhutavat videot, mille tõttu ka Twitter tema konto kinni pani.

USA pealinnas Washingtonis toimus 6. jaanuaril USA vabariiklasest presidenti Donald Trumpi toetav meeleavaldus, mis muutus vägivaldseks, kui sellel osalejad ründasid Kapitooliumi hoonet, kus USA kongressi mõlemad kojad olid kinnitamas demokraat Joe Bideni valmisvõitu.

USA presidendi Donald Trumpi toetajad ründasid Washingtonis Kapitooliumit
USA presidendi Donald Trumpi toetajad ründasid Washingtonis Kapitooliumit Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Mässu tõttu kehtestati Washingtonis komandanditund. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles