Rootsi golfilegend võttis Donald Trumpilt tänulikult vastu USA kõrgeima tsiviilautasu: Rootsi meedia vihast punane

Elu24
Copy
Rootsi golfilegend Annika Sörenstam.
Rootsi golfilegend Annika Sörenstam. Foto: twitter.com

Neljapäeval ulatas USA president Donald Trump Valges Majas Vabadusemedali (Presidential Medal of Freedom) kolmele golfikuulsusele. 

Vabadusemedali puhul on tegemist Ameerika Ühendriikide kõrgeima tsiviilautasuga. Valges Majas said president John F. Kennedy poolt 1963. aastal asutatud teenetemärgi sportlaskarjääri lõpetanud Lõuna-Aafrika golfar Gary Player ja rootslanna Annika Sörenstam. Postuumselt sai Vabadusemedali Babe Didrikson Zaharias.

Rootsi golfilegendi Annika Sörenstami osalemine suletud iste taga peetud tseremoonial häiris aga Rootsi spordiajakirjandust. Expresseni ajakirjaniku Anna Fribergi sõnul ei oleks Rootsile au ja kuulsust toonud sportlane mitte mingil juhul tohtinud Trumpi vastuvõtule minna ja teenetemärki vastu võtta.

Expresseni ajakirjaniku arvates ei oma Sörenstam mitte mingit aruaamist sellest, mis ümberringi toimub. Friberg viitas kolmapäeval USA Kapitooliumis aset leidnud sündmustele.

«Annika Sörenstami teenete nimekiri on pikk. Golfis vaevalt, et keegi Sörenstami tulemusi üldse kunagi üle lööb. Kuigi tema karjääri lõpetamisest on möödas juba 12 aastat on ta endiselt silmapaistev golfitegelane. Kuid sel korral oleks ta pidanud keelduma. Ta ei oleks tohtinud teenetemärki vastu võtta. Ta oleks pidanud ütlema: «Ei. Ma ei tule. Ma ei taha seda auhinda.» 

Annika Sörenstam oli aga auhinna üle uhke.

Sörenstam on üle poole elust elanud USAs ja varemgi Trumpi kutsel Valges Majas viibinud.  Ta on öelnud, et tahab külaskäiguga austada presidenti, Valget Maja ja Ameerika ajalugu. 

«Neljapäeval oleks ta austanud demokraatiat ja Ameerika ajalugu, kui oleks jätnud visiidi tegemata,» hurjutas Expresseni kolmnist Friberg Rootsi golfistaari.

50-aastane Sörenstam võitis karjääri jooksul 10 naiste PGA tiitlit ja kuulub aastast 2003. Golfi kuulsuste halli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles