VIDEO ⟩ Mullu poksimaailma raputanud Soome nahkkindamees püsib hiilgevormis

Elu24
Copy
Mullu 7. märtsil alistas Soome poksija Robert Helenius New Yorgis Brooklynist pärit oma poisi, poolaka Adam Kownacki neljandas raundis tehnilise nokaudiga.
Mullu 7. märtsil alistas Soome poksija Robert Helenius New Yorgis Brooklynist pärit oma poisi, poolaka Adam Kownacki neljandas raundis tehnilise nokaudiga. Foto: Joel Plummer/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Soome poksisangar Robert Helenius vapustas mullu märtsis poksimaailma, kui nokauteeris New Yorgis kõigi üllatuseks Poola nahkkindamehe Adam Kownacki.

Soomlase sensatsiooniline võit pälvis esile tõstmist ka Boxingscene.com lehel, kus mainiti ära kõik 2020. aasta suuremad poksiüllatused.

«Robert Heleniuse ja Adam Kownacki vaheline matš pidi olema võitmatu poolaka jõudemonstratsioon,» meenutatakse saidil.

Brooklynis üles kasvanud Kownacki valmistas aga kodupublikule pettumuse, sest võitjana väljus ringist hoopis Helenius.

Vaata matši tipphetki siit:

«Poksimatemaatika tol õhtul ei töötanud, kui soomlase käsi võidu kuulutamiseks pärast neljanda raundi tehnilist nokauti üles tõsteti.

Kuigi Helenius pole pärast Kownacki-matši kordagi võistlusringis käinud, teeb 37-aastane raudrusikas hoolega trenni. Instagramis avaldatud fotod räägivad enda eest:

Soomlase järgmine vastane on veel teadmata. Eelmise aasta lõpus spekuleeriti, et Helenius võib vastamisi minna isegi kas Tyson Fury või Deontay Wilderiga. Poola väljaande Polsat Sporti teatel kohtub ta uuesti aga Kownackiga. 

«Lähen peagi mägedesse laagrisse. Tahan tõestada, et kaotus Heleniusele oli vaid tööõnnetus. Vastane sai mulle hästi pihta. Kordusmatšist soovin väljuda võitjana,» rääkis Kownacki. Poolaka sõnul peaks matš soomlasega aset leidma käesoleva aasta veebruaris.

31-aastane Kownacki on pidanud 21 profimatši ja kaotanud ainult ühe - Heleniusele. Soome poksijal on ette näidata 30 võitu ja kolm kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles