Õde jäi 17 aastat tagasi jäljetult kadunuks: Brasiilia vabavõitleja süüdistab inimkaubandust

Elu24
Copy
Endise Brasiilia vabavõitleja Vitor Belforti õde jäi 17 aastat tagasi teadmata kadunuks.
Endise Brasiilia vabavõitleja Vitor Belforti õde jäi 17 aastat tagasi teadmata kadunuks. Foto: Chris Trotman/AFP/Scanpix

Endine Brasiilia vabavõitleja Vitor Belfort avaldas sotsiaalmeedias video, kus tõi esile Brasiilias vohava inimkaubanduse probleemid.

Ka vabavõitluskunstnik ise on inimkaubanduse traagikat lähedalt tunda saanud. Nimelt jäi 17 aastat tagasi teadmata kadunuks Belforti õde Priscilla. 

«17 aastat tagasi viis ema mu õe tööle ja pärast seda on ta kadunud olnud, keegi pole teda enam näinud,» rääkis Belfort.

43-aastane Belfort sõnas, et Brasiilias kaob jäljetult 80 000 inimest aastas ning pooled neist on lapsed ja noored inimesed. Mees palub, et kõik koos alustaksid tohutu probleemiga võitlust.

«See on sõnum tehnikagurudele, me peame looma moodused, kuidas need kohutavad numbrid väiksemaks saada. See puudutab nii seksi- kui inimkaubandusega seonduvat, samuti ebaseaduslikke lapsendamisi ja inimorganitega kauplemist.»

Belfort esineb videos koos abikaasa Joana Pradoniga ja paari kolme lapse Victroia, Davi ja Kyaraga. Mees räägib, millise valuga peavad lähedase kaotanud inimesed elu lõpuni elama. Belforti lapsed pole kunagi oma tädi näinud.

Belforti pere.
Belforti pere. Foto: Kuvatõmmis videost

«Nad tahaksid oma tädiga tääkida, teda kallistada,» sõnas Belfort.

Priscilla Belfort kadus Rio de Janeiro tänavatel 2004. aastal. Juulis 2013. aastal pidas politsei kinni mehe, kes arvati olevat kadumise taga. Ametivõimud kahtlustasid toona, et naine on tapetud, kuid kindlaks ei suudetud midagi teha.

Belfort pidas vabavõitluspuuris koguni 40 matši, millest suutis võidukalt lõpetada 26. Mehe karjäär lõppes 2018. aasta 12. mail, kui ta kaotas vabavõitlustähele Lyoto Machidale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles