FOTOD ⟩ Kõigi aegade poksimatš ikkagi tulekul? Evander Holyfield: kutsusin Tysoni tantsule, ootan ta tiimilt vastust

Elu24
Copy
Endine poksi raskekaalu maailmameister Evander Holyfield (paremal) soovib vanuigi veel Tysonile kolmandatki korda klobi anda.
Endine poksi raskekaalu maailmameister Evander Holyfield (paremal) soovib vanuigi veel Tysonile kolmandatki korda klobi anda. Foto: SCANPIX/Elu24 kollaaž

Eelmise aastatuhande lõpus kohtusid raskekaalu poksilegendid Evander Holyfield ja Mike Tyson teineteisega poksiringis kahel korral. Holyfield võitis mõlemad matšid. Nüüd ihkab Holyfield veel korra Tysoniga ringis mõõtu võtta. 

Juba eelmise aasta kevadel räägiti võimalikust näidismatšist kahe poksi suurkuju vahel. Holyfield sai aga erilist innustust mullusest novembrikuisest Tysoni tagasitulekumatšist Roy Jonesiga.

Roy Jones Jr. (vasakul) ja Mike Tysoni (paremal) vaheline matš lõppes 2020. aasta novembris viigiga.
Roy Jones Jr. (vasakul) ja Mike Tysoni (paremal) vaheline matš lõppes 2020. aasta novembris viigiga. Foto: Joe Scarnici/AFP

«Võin öelda, et minu meeskond on Tysoni taustajõududega vestelnud ja ettepaneku teinud, nii et ootame otsust. Läbirääkimised käivad,» sõnas Holyfield pühapäeval The Sunile.

Kahe rivaali viimasest lahingust möödub suvel juba 24 aastat.

Endine poksi raskekaalu maailmameister Holyfield on 58-aastane, kuid teeb kõvasti trenni, et Tysonile kolmaski kord tuul alla teha. Tysonil on turjal 54 aastat.

«Harjutan ja valmistun spetsiaalselt matšiks Tysoniga. Tean, et ühel heal päeval see juhtub. Olen selleks valmis,» teatas Holyfield.

58-aastane Holyfield avaldas sotsiaalmeedias foto, millelt võib järeldada, et mees on väga heas vormis.

«Tunnen ennast hästi, olen motiveeritud ja keskendunud, mis on sinu motivatsioon,» lisas ta fotole.

Eelmise sajandi lõpus tekitasid Holyfieldi ja Tysoni vahelised poksilahingud mitmeid skandaale. 1996. aasta matš kesti üle kümne raundi. Holyfield võitis matši pärast seda, kui kohtunik rusikavõitluse katkestas.

28. juuni 1997. Tyson lööb Holyfieldile hambad sisse.
28. juuni 1997. Tyson lööb Holyfieldile hambad sisse. Foto: JACK SMITH/AP

1997. kordumatš jäeti pooleli aga hoopis teistel põhjustel. Nimelt hammustas Tyson kohtumise kolmandas raundis Holyfieldi kõrva ja sikutas hammastega sellest tüki välja.

Eelseisva Holyfieldi ja Tysoni vahelise matši rahalist väärtust hinnatakse 200 miljonile dollarile.

«Sellest tuleks ajaloo suurim matš. See on aus tõde,» rääkis Holyfield.

«Tema peab otsustama ja me peme teineteisest ühtmoodi aru saama. Oleksin rõõmus, kui Mike otsustaks minuga ringi tulla,» kinnitas Holyfield.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles