RÄPIMAAILM Genka ja DEW8 andsid välja värske ühisalbumi «OLEG»

Elu24
Copy
Genka ja DEW8.
Genka ja DEW8. Foto: Legendaarne Records.

Henry Kõrvitsa (Genka) ja Siim Parisoo (DEW8) koostöös on valminud toetagihõnguline album «OLEG».

Auhinnatud räpialbumist, «Oleg Kosjugini lugu», on möödumas õige pea kümme aastat. Oleg Kosjugin on aga peale pikka ootamist tagasi, andes Genka riimide vahendusel albumi sündi oma panuse. Albumil teevad kaasa ka mitmed teised Eesti artistid, nagu Robin Juhkental, KiROT, Grinks ja Põhja-Koera. 

Genka sõnul pole aga siiski tegu «Oleg Kosjugini lugu» jätkualbumiga, vaid see on kompott DEW8, Genka ja Olegi erinevatest stiilidest. Siit ka albumi nimi. 

Artistide sõnul on hoolimata vihjetest Olegi eelnevatele tegemistele siiski praeguse albumi puhul tegu palju enamaga. «See on riimide album - tõsine ja samas naljakas,» räägib Eesti räpikuningas Genka. Albumi kaasautor lisab, et plaadil on paljut, mida õppida, alustades kunstist ja huumorist ning lõpetades kurbuse ja vihaga. 

DEW8 usub, et trios on kõige tähtsamal kohal siiski kõikse suurema egoga Oleg. «Ta viib enda elatud elu lausa dramaatilise naeruga iseenda rataste alla, mille alt naljalt välja ei tule,» räägib DEW8. Räppari eesmärgiks oli ennekõike visualiseerida ektreemseid olukordi, mistõttu kostub ka taustamuusikast kergelt serva peal kõikuv ja kriitiline vaib. 

«Eks inimene elab välja kõige suuremad hirmud ja juhtumised, mis on muutnud, muudaksid või hakkavad muutma saatuse kurssi,» kirjeldab DEW8 albumi sisu.

Lüürika poolepealt tunneb DEW8 rõõmu toetagilikku hõngu üle, kuna Toe Tag tekstid on olnud omal ajal team suureks inspiratsiooniks. «Kui tundsin noorena, et keegi ei saa minu vaibist aru, siis teadsin, et on ka tüüpe, kes teavad seda muusikat ja mõistavad elu suuremalt,» vaatab DEW8 tagasi oma nooruspõlvele.

Albumit on võimalik soetada mitmes eri formaadis: CD, vinüül, kassett ja digi. Tegu ei ole aga sugugi tavalise plaadiga, sest iga füüsilise väljaande peal on 2 lisalugu, koos digiga lausa 8 lisaträkki.  

DEW8 ja Genka.
DEW8 ja Genka. Foto: Legendaarne Records.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles