Tai kuningas käib koos kaasaga populaarsuse tõstmiseks vanglates põrandaid pühkimas

Inna-Katrin Hein
Copy
Tai kuningas Maha Vajiralongkorn ja tema lisanaisest kuninglik kaasa Sineenat Wongvajirapakdi augustis 2019 Bangkokis kuningapalees
Tai kuningas Maha Vajiralongkorn ja tema lisanaisest kuninglik kaasa Sineenat Wongvajirapakdi augustis 2019 Bangkokis kuningapalees Foto: ROYAL HOUSEHOLD BUREAU HANDOUT/EPA/Scanpix

Tai kuninga Maha Vajiralongkorni (Rama X) populaarsus on pärast massiproteste, millega nõuti monarhia reformimist, totaalses madalseisus, kuid ta on leidnud viisi, kuidas mainet parandada. 

Ta on hakanud koos oma kuningliku kaasa Sineenat Wongvajirapakdiga, kes on ta lisanaine, käima üle Tai asuvates vanglates, kus nad tutvuvad oludega, vestlevad vangidega, kuid aitavad ka vanglat koristada, näiteks pühivad põrandaid, teatab straitstimes.com.

Tai meedia kajastab nende vanglaskäike näidates, et kuningas ja kuninglik kaasa tunnevad end karistada saanute juuresolekul vabalt. 

Vastavalt etiketile peavad nii vangla töötajad kui ka vangid kuninga juuresolekul olema põlvili. 

Tai kuningas oli 2020. aastal enamiku ajast Euroopas, eelkõige Saksamaal, kus tal oli kaasas osa õukonnast, kaasa arvatud konkubiinid. 2020. aasta kevadel koroona esimese laine ajal üüris ta Saksamaa suusakuurordis Garmisch-Partenkirchenis kogu hotelli.

Saksamaa võimud olid siis mures, et kuninga liiga pikk sealviibimine võib tekitada kahe riigi vahelise diplomaatilise kriisi. Möödunud aasta lõpul kuningas siiski naasis kodumaale. 

Pärast Euroopast Taisse tagasi tulemist alustas kuningas ringkäike oma riigis ja poseerib meediafotode jaoks. Vanglate külastamine on ta värskeim mainekujundusprojekt ja seni on see kulgenud edukalt.

Tai kuningas andis pärast oma kroonimist 2019 oma lisanaisele, endisele medõele Sineenatile kuningliku kaasa tiitli, kuid üsna pea võttis selle ära ja lasi naise vangistada, mõni aeg hiljem aga muutis meelt. Kuningas teatas siis, et naise vaenlased, kelle seas on ka ta ametlik abikaasa kuninganna Suthida, soovisid talle halba ja ta võttis kahjuks nende nõu kuulda. Ta teatas, et annab naisele tiitli tagasi ja temast saab taas kuninglik kaasa.

Tai kuningas ja ta pereliikmed on jumala seisuses ning nende solvamise eest võib riigis saada vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles