RAHVUSLIK KIRBUKAS ⟩ Lennufirma Nordica pani hunniku kohvreid ja mantleid oksjonile

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Nordica pardapersonal lennukile minemas.
Nordica pardapersonal lennukile minemas. Foto: Eero Vabamägi

12. jaanuaril kell 12 läks oksjonikeskkonnas osta.ee müüki hulga lennufirmale Nordica kuuluvaid esemeid. Kes soovib end piloodi või stjuardessina tunda, saab ilmselt oksjonilt endale midagi napsata.

Nordica juhatuse assistent Lilian Soosaar ütles Elu24-le, et müüki läksid tooted, mis on eelmistest kollektsioonidest üle jäänud. «Lisaks tooted, mis on järsult muutunud turuolukorra tõttu meie ruumidesse seisma jäänud ja mille ladustamine meilt lisakulutusi nõuaks,» lisas.

Osta.ee keskkonda pani Nordica müüki kokku 128 eset, mille hulgast leiab kohvreid ja meestele ning naistele mõeldud mantleid. Kohvrite alghinnaks on märgitud 30 eurot. 

Nordica pani oksjonile ka hulga kohvreid.
Nordica pani oksjonile ka hulga kohvreid. Foto: Kuvatõmmis Osta.ee-st

Lisaks on pakkumises ka mitu nahast portfelli, mille alghinnaks on aga 60 eurot. Vaata portfellide pakkumisi siit. 

Mantlite alghinnaks on oksjonil märgitud 40 eurot. 

Nordica pani oksjonile ka mõned mantlid.
Nordica pani oksjonile ka mõned mantlid. Foto: Kuvatõmmis Osta.ee-st

Tutvu kõigi Nordica poolt oksjonile pandud esemetega siin

See ei ole aga esimene kord, kui lennufirma oma kraami oksjonikeskkonnas müüb. 2016. aastal vahetult enne jõule pani Nordica pankrotistunud eelkäija Estonian Air samuti oksjonil erinevat kraami müüki. 

Kokku oli müügis üle tuhande eseme, mille hinnad kõikusid ühe kuni paari tuhande euro vahel. Inimeste huvi pankrotistunud lennufirma kraami vastu oli suur ja nii õnnestus näiteks mudellennuk, mis pandi müüki alghinnaga 75 eurot, lõpuks maha müüa 615 euroga, kirjutas Postimees.

Mälestusesemete komplekt, kuhu kuulusid näiteks lennufirma logodega pastakas, kaelarihm, CD ja parkimiskell, müüdi 30 eurose alghinna juures lõpuks 100 euroga. 

Enampakkumisi korraldanud haamer.net juht Sven Tiirusson rääkis toona, et oksjonil osalenud inimesed jagunesid kaheks. Ühed ostsid seepärast, et tahtsi kadunud lennufirma sümboleid kandvaid esemeid. Teistel oli huvi puhtalt praktiliste asjade vastu nagu näiteks arvutid ja mööbel. 

Näiteks kerkis ka ühe tavalise mööblikomplekti hind enampakkumise käigus 100 eurolt 370 euroni. 

Estonian Air lõpetas tegevuse 2015. aastal 7. novembril pärast seda, kui selgusid Euroopa Komisjoni uurimise tulemused, mille kohaselt andis Eesti Estonian Airile ebaseadusliku riigiabi. Kuna lennufirmal ei olnud raha, et seda tagasi maksta, läks ettevõte pankrotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles