ÜLLATAV! Laura Põldvere võistleb hoopis Soome eurolalulu finaalis!

Elu24
Copy
Laura Põldvere võistleb UMK finaalis.
Laura Põldvere võistleb UMK finaalis. Foto: UMK/ Promo

Kui siiani oleme harjunud Laura Põldveret nägema Eurovisioonil Eesti esindajana, siis sel aastal pürib ta suurele lauvõistlusele Soome lipu all. 

Portaal ESC-Plus avaldas juba eile kõik Soome eurolaulu finalistid, nende seas oli ka Laura nimi. Täna tuli sellele ka ametlik kinnitus. Laulukonkurss Uuden Musiikin Kilpailu 2021 finaal toimub 20. veebruaril.

«Mul ei ole lihtsalt sõnu! Olen ääretult õnnelik, et kõik, mille nimel olen töötanud ja vaeva näinud, kannab nüüd vilja minu teisel kodumaal,» teatas Laura pärast lauljate avalikustamist. «Mind on siin vastu võetud ääretult soojalt ja tunnen, et 2021 tõesti on minu aasta!»

Uue kodumaa all peab Laura silmas seda, et on juba pikemat aega elanud ja töötanud Soomes ning ka üheksanda albumi andis ta välja koostöös Soome produtsentidega.

Laura võistluslugu kannab nime «Play» ning selle autorid on Karl-Ander Reismann, Reinis Straume ja Laura ise. Lugu koos ametliku videoga antakse välja 19. jaanuaril.

Karl-Ander Reismanni sõnul on tal Eesti autorina suur au sellises konkurentsis finaali pääseda. «Lugu on vokaalselt väga keeruline, aga Laura tegi selle hetkega enda omaks. Mind on pikemat aega Soome muusikaturg huvitanud ja juba esimestelt kohtumistelt Soomes näen, et saate produktsiooni tase on väga kõrge.»

Kui Eestis pürgib Eurovisoonile lausa 24 artisti, siis Soomes on osalejaid vaid 7. Sini-valge lipu all pürgib Eurovisioonile ka eelmisel aastal Soomes konkursi võitnud Aksel Kankaanranta

Laura on Eestit Eurovisioonil esindanud kahe korral. 2005. aastal oli ta Kiievis suurel laval tüdrukutebändiga Suntribe ja 2017. aastal koos Koit Toomega. Ka siis toimus lauvõistlus Kiievis.

Soome laulukonkursil osalevad artisid on: 

  1. Aksel Kankaanranta
  2. Blind Channel
  3. Danny 
  4. Ilta
  5. Laura Põldvere
  6. Oskr
  7. Teflon Brothers x Pandora 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles