PILDID JA VIDEO ⟩ Indoneesia võimsas maavärinas hukkus vähemalt 30 inimest, kümned hooned on kokkuvarisenud

Inna-Katrin Hein
Copy

Indoneesias Sulawesi saare lääneosas oli täna kella 1 ajal kohaliku aja järgi maavärin, mille magnituud oli USA seismoloogiakeskuse andmetel 6,2.

Indoneesia seismoloogide sõnul oli maavärina epitsenter Majenest 6 kilomeetri kaugusel ja hüpotsenter 10 kilomeetri sügavusel. Maavärin, millega ei kaasnenud tsunamit, kestis umbes 7 sekundit. Anti ka järeltõugete hoiatus, kirjutab bbc.com.

Päästjad ja vabatahtlikud otsimas Indoneesias Lääne-Sulawesil Mamujus maavärinarusudest ellujäänuid
Päästjad ja vabatahtlikud otsimas Indoneesias Lääne-Sulawesil Mamujus maavärinarusudest ellujäänuid Foto: FIRDAUS/AFP/Scanpix

Afp.com teatab viitega kohalikule päästeteenistusele, et hukkus vähemalt 30 inimest, kuid arvatavalt on hukkunute arv suurem. Kokku on varisenud kümneid hooneid, mille rusudest inimesi otsitakse.

Varisenud ehitiste seas on Mamujus asuv Mitra Manakarra haigla, kus oli maavärina ajal palju inimesi. Ka hotell sai kannatada, kuid selles inimesi ei olnud, kuna oli koroonapandemia tõttu suletud.

Senistel andmetel on vigastada saanuid 26, kuid arvatavalt ka see arv kavab.

Indoneesia asub niinimetatud Tuleringis, kus maalaamad liiguvad ja kokkupõrkavad, tekitades nii maavärinaid kui vulkaanipurskeid.

26. detsembril 2004. aastal oli India ookeani Sumatra saare juures maavärin magnituudiga 9,1, tekitades võimsa tsunami. Siis hukkus piirkonna erinevates riikides 226 000 inimest, kaasa arvatud 120 000 Indoneesias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles