Endine korvpallitäht: kõigepealt tuleb vaktsineerida profisportlased, nad maksavad rohkem makse

Elu24
Copy
Endise korvpalli supertähe Charles Barkley arvates peaks profisportlasi vaktsineeritama esimeste seas.
Endise korvpalli supertähe Charles Barkley arvates peaks profisportlasi vaktsineeritama esimeste seas. Foto: Elu24 kollaaž

Endine korvpalliliiga NBA megatäht Charles Barkley tegi ettepaneku, et profisportalsed saaksid koroonavaktsiini enne tavakodanikke. 

Charles Barkley.
Charles Barkley. Foto: Richard Shotwell/AP

Barkley avaldas oma seisukoha TNT saates Inside the NBA.

«Meil on vaja 300 miljonit vaktsiinidoosi, andke 1000 NBA, NFLi ja NHLi mängijatele. Need sportlased maksavad niipalju makse, et väärivad erikohtlemist,» sõnas Barkley veendunult.

Saatejuht Erine Johnson üritas Barkleyle selgeks teha, et makse makstakse proportsionaalselt sissetulekule, kuid Barkley`t see ei huvitanud. Või tegi ta näo, et ei saa asjast aru.

«Räägin maksudest, mitte palgast,» ütles Barkley.

Johnsoni meelest astus Barkley oma lausungiga õrnale jääle, ja meenutas, et vanurid ja riskirühma kuuluvad inimesed tuleks kõigepealt vaktsineerida.

Nagu arvata võib, tekitasid Barkely kommentaarid sotsiaalmeedias tõelise tormi.

«Ma ei tea, mida Charles Barkley suitsetanud oli, kui ta vihjas, et sportlased peaks esimestena vaktsiini saama, sest nad maksavad kõige rohkem makse. Sportlased peavad ootama, nagu kõik teisedki. Nad pole sugugi tähtsamad, kui teised töötegijad,» kirjutas Deborah Jones.

57-aastane Barkley on kahekordne olümpiavõitja, 1993. aastal valiti ta NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles