VOT NII ⟩ Jäähoki MMi suursponsor saatis Valgevene ja rahvusvahelise jäähokiföderatsiooni pikalt

Elu24
Copy
Valgevene president Aleksandr Lukašenka teeb kõik selleks, et 2021.aasta jäähoki MM toimuks Valgevenes.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka teeb kõik selleks, et 2021.aasta jäähoki MM toimuks Valgevenes. Foto: BelTA/via REUTERS/Scanpix

2021. aasta jäähoki maailmameistrivõistluste suunas kõlas laupäeval mõjukas avaldus, kui MMi paljukordne sponsor, autokompanii Škoda teatas, et spondeeri turniiri, kui võistlused korraldatakse Valgevenes.

«Oleme olnud uhked partnerid jäähoki MMil juba 28 aastat. Kuid me austame ja toetame ka inimõigusi,» teatas Škoda. 

Maailmameistrivõistlusi peaksid korraldama Valgevene ja Läti, kuid paljud asjapulgad on nõudnud, et MM Valgevenes ei toimuks. Seda riigis valitseva ebastabiilse olukorra pärast.

Valgevene isevalitseja Aleksandr Lukašenka võitis küll viimased presidendivalimised, kuid valimistulemused on suure võltsimiskahtluse all.

Pärast valimisi on protesteerivaid kodanikke, sealhulgas mitmeid tippsportlasi koheldud alatult ja jõhkralt.

Minskis tervitas 11. jaanuaril Valgevene president Aleksandr Lukašenka Rahvusvahelise jäähokiföderatsiooni presidenti Rene Faselit. 
Minskis tervitas 11. jaanuaril Valgevene president Aleksandr Lukašenka Rahvusvahelise jäähokiföderatsiooni presidenti Rene Faselit. Foto: NIKOLAI PETROV/BELTA/via REUTERS/Scanpix

Rahvusvahelise jäähokiliidu juht, šveitslane Rene Fasel on öelnud, et MMi äraviimine Valgevenest tähendab allaandmist poliitilistele kemplemistele. Teadmata põhjustel venelaste ja valgevenelaste ees kummardav Fasel on öelnud, et tema peamiseks eesmärgkis on organiseerida MMi toimumine Valgevenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles