Laulja Rolf Roosalu avaldas, mis teda koroonast jagu saamisel aitas

Elu24
Copy
Rolf Roosalu.
Rolf Roosalu. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Laulja Rolf Roosalu (38) avaldas sotsiaalmeedias, et ta põdes hiljuti koroonat. Laulja kirjeldas põgusalt, mis teda viirusest jagu saamisel aitas, kuid rõhutas, et seda meetodit ilma professionaalse nõuandjata teha ei tohiks.

Laulja Rolf Roosalu avaldas isiklikul Instagramil enne nädalavahetust, et ta nakatus koroonaviirusega ja on selle praeguseks seljatanud.

«Covid seljatatud ja rõõm olla taas inimeste seas ning isolatsioonist vaba,» kirjutas Roosalu ja kirjeldas lühidalt ka oma sümptomeid: «Põdesin pigem kergelt, ent siiski olid mul palavik, köha, lihasvalud ja maitse- ning lõhnameele kadumine.»

Järgmisena avaldas laulja, mis teda isiklikult viirusest jagu saamisel aitas.

«Viirusest jagu saamisel aitas mind 3-päevane paastumine. Milleks viirust toita? Lasin selle enda kehal n-ö välja süüa. Sain kohe võitu palavikust ja lihasvaludest. Vedelikuna tarbisin ingveriteed sidruni ja meega. Mesi annab vajalikud süsivesikud. Loomulikult jõin palju vett,» kirjeldas Roosalu.

«Kes pole varem paastunud, siis antud meetodit ilma nõuandjata teha ei soovita!» tõdes ta ja lisas, et temal oli nõuandja olemas ning laulja on siiralt tänulik.

«Enesetunne on hea ja häält treenin juba ka vormi tagasi! Olge hoitud!»

TÄHELEPANU! Paastumisel ei ole leitud seost koroonaviirusest taastumisega.

Paastumisel on mõju immuunsüsteemile, küll aga on mitmekülgne toit oluline immuunsüsteemi toimimise tagamiseks.

Immuunsüsteemi ülesanne on kaitsta organismi haigusi põhjustavate nakkuste eest. Selle toimimist mõjutavad mitmed tegurid, nagu mitmekesine bakterite ja viiruste maailm ning inimese elustiil. 

«Tavainimese tervise seisukohast vaadatuna ei ole immuunsüsteem kuidagi eraldiseisev, vaid on üks osa ülejäänud organismist. Kõik, mis võib tugevalt häirida organismi tervikuna, võib häirida ka organismi immuunkaitset. Stress, suur koormus ja erinevad haigused kurnavad organismi ja nii tõuseb infektsioonirisk. Samuti mõjutab immuunsüsteemi toitumine, kehv uni, vähene füüsiline aktiivsus ja suitsetamine,» selgitab immunoloog Pärt Peterson.

Immuunsussüsteemi tugevdamisest ja selleks, kuidas tagada haiguste vastu parem kaitse, saad lähemalt lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles