8 PATTU ⟩ Saadik Peeter Ernits tõi Repsi vanad valed uuesti päevavalgele (7)

Copy
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal lahvatas Eesti poliitmaastikul järjekordne skandaal seoses Porto Franco arenduse ümber keerleva altkäemaksuskandaaliga. See oli viimane piisk peaminister Jüri Ratasele, kes otsustas tagasi astuda ning koos sellega lagunes ka valitsus. Kiiresti hakkasid uut valitsust moodustama Reformierakonna esimees Kaja Kallas ja Keskerakonna aseesimees Mailis Reps. Repsi osalemine koalitsioonikõnelustes ajas aga harja punaseks riigikogulasel Peeter Ernitsal. 

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna poliitik Peeter Ernitsal, kes otsusas laupäeva õhtul sotsiaalmeediasse postitada rea enside ministri Mailis Repsi patte. 

Esimesena tõi laupäeval kell 20.31 postitusteseeriaga algust teinud Ernits välja selle, et politsei alustas mõni aeg tagasi eksminister Repsi ametiauto kasutamise osas väärteomenetluse. «Ja selline moodustab valitsust 1. Ei au ega häbi,» alustas Ernits oma loeteluga.

Ja selline moodustab valitsust 1. Ei au ega häbi.

Posted by Peeter Ernits on Laupäev, 16. jaanuar 2021

Teisena tõi kell 20.59 Ernits välja järgmise meediast leitud loo, kus pahandab ka äsja ameti maha pannud ja Porto Franco altkäemaksuasjas kahtlustuse saanud Keskerakonna endise peasekretäri Mihhail Korbiga. 

«Ja selline moodustab valitsust.2. Poole aastaga on Misha jõudnud korruptsioonikahtlustuse saada ja peasekretäri ameti maha panna, tema aga ronib taas ministritooli poole,» kurjutas Ernits.

Ja selline moodustab valitsust.2. Poole aastaga on Misha jõudnud korruptsioonikahtlustuse saada ja peasekretäri ameti maha panna, tema aga ronib taas ministritooli poole.

Posted by Peeter Ernits on Laupäev, 16. jaanuar 2021

Kolmandana postitas Ernits laupäeva õhtul kell 21.07 kuvatõmmise uudisest pealkirjaga «Minister Reps valetas kantslerit vallandades», mis rääkis kantsler Jana Kallase töösuhte lõpetamisest.

Ja selline moodustab valitsust.3. Ei au ega häbi.

Posted by Peeter Ernits on Laupäev, 16. jaanuar 2021

Neljandana tõi Ernits kell 21.14 välja selle, et Reps olevat valetanud Soome kohustusliku lasteaias käimise kohta. 

ja selline moodustab valitsust.4. Ei au ega häbi.

Posted by Peeter Ernits on Laupäev, 16. jaanuar 2021

Laupäeva õhtul kella poole kümne paiku ei näinud aga Ernitsa ramm Repsi tegude üleslugemisel veel raugenud olevat, sest siis postitas ta sotsiaalmeediasse järjekorras viienda kuvatõmmise endise ministri tegudest.

ja selline moodustab valitsust.5. Ei au ega häbi.

Posted by Peeter Ernits on Laupäev, 16. jaanuar 2021

Kell 21.43 oli Ernitsal valmis järjekorras juba kuues Repsi tegudest pajatava uudise kuvatõmmis. 

ja selline moodustab valitsust.6. Ei au ega häbi.

Posted by Peeter Ernits on Laupäev, 16. jaanuar 2021
 

Kui oleks võinud arvata, et Ernits piirdub kuue kuvatõmmisega, siis kell 21.55 leidis ekrelane endas jõudu veel paar postitut teha. Siiski oli näha, et interneti läbikammimine oli meest väsitanud. «Ja selline moodustab valitsust.7. Ei au ega häbi. Rohkem ei viitsi, lõppu ei tule,» kirjutas Ernit pildi juurde.

Ja selline moodustab valitsust.7. Ei au ega häbi. Rohkem ei viitsi, lõppu ei tule.

Posted by Peeter Ernits on Laupäev, 16. jaanuar 2021

Siiski tuli visal poliitikul lõpuks alla vanduda. Kell 22.27 postitas Ernits viimase, järjekorras kaheksanda Repsi kohta käiva postituse. «Ja selline moodustab valitsust.Ei au ega häbi,» lisas Ernits ootuspäraselt pildi juurde. 

Ja selline moodustab valitsust.Ei au ega häbi.

Posted by Peeter Ernits on Laupäev, 16. jaanuar 2021

Sellega sai Ernitsa postitusteseeria punkti ja tundub, et pühapäeva võttis mees endale sotsiaalmeediast puhkamiseks, sest siis ei ilmunud temalt midagi uut.  

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles