Lenna Kuurmaa maaelust: muudkui kütame ja lükkame lund!

Elu24
Copy
Telliskvi, Tallinn. 18.02.2019. 
Vahur Joa persoonilugu: Lenna Kuurmaa. 

Vahur Joa person story: Lenna Kuurmaa
Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp
Telliskvi, Tallinn. 18.02.2019. Vahur Joa persoonilugu: Lenna Kuurmaa. Vahur Joa person story: Lenna Kuurmaa Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Hommikuses «Terevisoonis» rääkis Lenna Kuurmaa maaelust talivisel Setumaal. Kargete ilmadega on tulnud siin-seal Lenna sõnul pisikesi sekeldusi, kuid üldjoontes naudib naine maal elamist täiel rinnal. 

Kuigi hetkel enam nii krõbedat talveilma pole, siis laupäeva hommikul näitas kraadiklaas Lenna sõnul lausa -24 kraadi. Talvised ilmaolud on võimaldanud lauljataril jääpüüki tegemas käia, mida Lenna varem proovinud polnud. «Kahjuks küll ei saanud midagi, aga tore oli ikkagi,» meenutab naine järvel käiku.

Lenna sõnul on kõik hetkel natuke uus, tunnistades, et sellise pakasega polegi varem maal oldud. «Tuleb jälgida, et torud kuskil lõhki ei paisuks,» räägib Lenna miinuskraadide pahupoolest. Vesi on küll majas sees, aga sellise karmi külmaga läks lõhki siiski Kuurmaa pere dušisegisti. «Nüüd ootame kuni sulab, et selguks, et ega midagi muud katki pole,» räägib Lenna, tõdedes, et talvel tuleb alati valvel olla. 

Külmade ilmade tulek on Lenna sõnul endaga kaasa toonud selle, et hommikuti peab üks pere täiskasvanutest varem ärkama ja ahju alla tule tegema. «Muud talvisel ajal polegi, muudkui kütame ja lükkame lund, mees lõhub puid,» räägib Lenna igapäevatoimetustest.  

Loomi on Kuurmaa majapidamises talvisel ajal vähe. «Meil on hetkel kaks kassi ja üks jänku,» lausub Lenna. Kuna pere isiklik laut on vana, siis pere teised lemmikloomad, kanad, viidi mujale sooja. «Justkui oleks aimanud, et tuleb karm pakane,» naerab lauljatar. Kanad läksid Lenna sõnul naabrimees Tiidu juurde talveks lauta, kuid pere saab neil endiselt seal külas käia. 

Lenna sõnul meeldib talvine maaelu väga ka lastele. «Suuremad lapsed naudivad täiega,» räägib Lenna lumisest talveilmast. Külmapühi kargel Setomaal aga Lenna sõnul ei tule. «Meie lapsed on nii karastatud, koolid ja lasteaiad on lahti. Süsteem töötab,» lõpetab Lenna intervjuu muretul toonil. 

Lenna Kuurmaa kolis perega Setumaale möödunud aasta suvel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles