VIDEO ⟩ Koroonat kartev mees elas kolm kuud Chicago lennujaamas

Inna-Katrin Hein
Copy
USA Chicago O'Hare'i rahvusvaheline lennujaam möödunud aasta detsembris
USA Chicago O'Hare'i rahvusvaheline lennujaam möödunud aasta detsembris Foto: Erin Hooley / Chicago Tribune/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA politsei pidas 16. jaanuaril Chicago lennujaamas kinni näomaski kandnud mehe, kes oli näidanud temalt isikut tõendava dokumendi küsimisel teise inimese töötõendit.

USA meedia teatel kuulus 36-aastase Aditya Singhi kaelas rippunud kaart lennujaama tegevjuhile, kes teatas oma töötõendi kadumisest möödunud aasta oktoobris.

Üle kolme kuu lennujaamas olnud Singhile esitati väärteo- ja vargusesüüdistus.

Chicago politsei andmetel saabus Singh Los Angelesest Chicago O’Hare'i lennujaama 19. oktoobril 2020.

Singh sõnas korrakaitsjatele, et ta leidis lennujaama töötaja kaardi ja kuna ta kartis koroonapandeemia tõttu koju tagasi lennata, jäi ta Chicago lennujaama elama.

Singh astus 17. jaanuaril Chicagos kohtu ette ja kohtunik oli prokuröri väiteid kuuldes hämmelduses.

«Te ütlete, et inimene, kes ei olnud lennujaama töötaja, elas O’Hare lennujaamas turvakontrolli alal 19. oktoobrist 2020 kuni 16. jaanuarini 2021 ilma, et keegi oleks varem märganud,» imestas kohtunik Susana Ortiz.

Kohtus ilmnes, et mees oli saanud süüa heldekäelistelt reisijatelt, kes endale toitu ostest ostsid ka talle.

Kohtus ei selgunud, miks mees oli Chicagosse lennanud ega ka see, miks pärast saabumist hakkas ta kohutavalt koroonat kartma ja otsustas jääda lennujaama.

Kohtunik määras, et Singh vabaneb 1000 dollari suuruse kautsjoni vastu, kuid tal tuleb see summa kuskil enne kokku saada.

Singhi alaline elukoht on Los Angeleses ja ta ei ole varem midagi kuritegelikku toime pannud.

USA meedia võrdles Singhi juhtumit 2004. aasta filmiga «The Terminal», milles Tom Hanks mängib Ida-Euroopast New Yorgi JFK lennujaama saabunud Viktor Navorskit, kelle kodumaal lahvatab ootamatult sõda. Ta ei saa lennujaamast lahkuda ja USAsse minna ega ka koju tagasi lennata, kuna ta pass on kaotanud sõja tõttu kehtivuse. Ta jääb lennujaama elama.

Tom Hanks ja Catherine Zeta Jones 2004. aasta filmis «The Terminal»
Tom Hanks ja Catherine Zeta Jones 2004. aasta filmis «The Terminal» Foto: Rights Managed/DreamWorks SKG / Ronald Grant Ar/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles