Kes on need USA presidendid enne Trumpi, kes on saanud süüdistuse?

Inna-Katrin Hein
Copy
USA presidendid, kellele on esitatud ametiseisundi kuritarvitamise süüdistus: 
Vasakul üleval Andrew Johnson, paremal üleval Richard Nixon, vasakul all Bill Clintn ja paremal all Donald Trump
USA presidendid, kellele on esitatud ametiseisundi kuritarvitamise süüdistus: Vasakul üleval Andrew Johnson, paremal üleval Richard Nixon, vasakul all Bill Clintn ja paremal all Donald Trump Foto: MATHEW BRADY/AFP/Scanpix

Donald Trump on Ameerika Ühendriikides ainus president, kellele on kaks korda esitatud ametiseisundi kuritarvitamise süüdistus.

Afp.com ja cnn.com teatel on enne Trumpi ametisüüdistus esitatud vaid kahele USA presidendile, veel üks president sai süüdistuse, kuid vältis süüdimõistmist sellega, et astus tagasi. Kõikides neid süüdistustes on suur kogus poliitteatrit ja lausa lapselikku mängulusti.

Eelmine USA president, kellele esitati ametiseisundi kuritarvitamise süüdistus, oli Bill Clinton, kes oli ametis kaks ametiaega 1993–2001. Siis arutati kohtus, kas suuseks on ikka seks. Lõpuks võttis Clinton omaks, et tal oli suhe praktikant Monica Lewinskyga. Teda ei tagandatud ametist, vaid arvatavalt tänu oma abikaasa Hillary Clintoni pingutustele sai ta olla oma teise ametiaja lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles