Rootsi golfiprimadonna ei kahetse Trumpilt Vabadusemedali vastu võtmist

Elu24
Copy
Annika Sörenstam ei pahanda teda USA kõrgeima tsiviilautasu vastuvõtmise eest hurjutanud inimestega.
Annika Sörenstam ei pahanda teda USA kõrgeima tsiviilautasu vastuvõtmise eest hurjutanud inimestega. Foto: Thomas J. Russo/USA TODAY Sports/Scanpix

Rootsi golfikuninganna Annika Sörenstam ei avalda mingisugust kahetsust, et käis jaanuarikuu alguses Donald Trumpi kutsel Valges Majas ning võttis Trumpilt vastu Ameerika Ühendriikide kõrgeima tsiviilautasu - Vabadusemedali.

Suletud uste taga toimunud tseremoonia leidis aset ajal, mil Trumpi poolehoidjad olid päev varem rünnanud Washingtonis kongressihoonet. Sörenstami käitumist peeti laiduväärseks eelkõige Rootsis, kus naise käitumisele anti turmtuld nii leheveergudel, kui sotsiaalmeedias.

«Ei kahetse üldse, isegi kui vaatan sellele sündmusele tagasi. Ma ei muretse toimunu pärast, vaid kasutan oma energiat tulevikku vaatamiseks. Tahan avada uksi ja luua võimalusi noortele tüdrukutele üle kogu maailma,» sõnas endine Rootsi golfi megatäht Golf Channelil teisipäeval avaldatud usutluses.

Kuigi pahameeletorm jõudis ka Sörenstamini, ei tunne Rootsi ja USA kodakondsust omav 50-aastane golfileedi mingit piinlikust ega kahetsust.

Sörestam lisas, et ta keskenduks pigem teenetemärgile, kui sündmustele Washingtonis.

«Olen saanud palju tagasisidet, võite ainult ette kujutada, kui palju on erinevaid arvamusi. Mõistan, et on inimesi, kes näevad asja teise pilguga. Kuigi mina näen asju teistmoodi, aktsepteerin ma mõlemate poolte tõekspidamisi ning kallistan neid kõiki,» ütles Sörenstam Golf Channelile.

Annika Sörenstam 2019. aastal Orlandos.
Annika Sörenstam 2019. aastal Orlandos. Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/Scanpix

Vabadusemedalite tseremoonia pidi algselt toimuma märtsis, kuid puhkenud koroonaepideemia lükkas teenetemärkide üleandmise jaanuarikuusse.

Sörenstam, keda peetakse üheks kõigi aegade paremaks naisgolfariks lõpetas sportlaskarjääri 2008. aastal. Hiljuti valiti ta Rahvusvahelie Golfiliidu presidendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles