Narkopõrgust läbi käinud endine NBA-täht sai tööd võõrutuskliinikus

Elu24
Copy
Endise korvpallitähe Delonte Westi (nr 13) elu on taas rööbastele saamas.
Endise korvpallitähe Delonte Westi (nr 13) elu on taas rööbastele saamas. Foto: RONALD MARTINEZ/AFP/Scanpix

Endise korvpalliliiga NBA tähe Delonte Westi elu pärast profikarjääri lõppu on olnud karm. Veel 2012. aastal säras mees USA korvpalliväljakutel, 2015. aastal viskas mees ketsid varna ning algas allakäik.

Delonte West kukkus narkootikumide lõksu. Veel mullu septembris oli endine kossutäht tänavatel kerjamas. Karjääri jooksul 16 miljonit dollarit teeninud Westile tõttas appi mehe viimase klubi Dallas Mavericksi omanik Mark Cuban.

Tänulik Mark Cubanile. Delonte West. 
Tänulik Mark Cubanile. Delonte West. Foto: Lenora Cole / SWNS.COM/Lenora Cole / SWNS.COM/Scanpix

Praegu on asjad tunduvalt paremini ja ta aitab võõrutuskliinikus teisi narkomaane, kusjuures mees on leidnud tööd samas raviasutuses, kus ta ise varem abi sai.

Lisaks on Westi aidanud ka NBA kogukond, aastatetagusest pallivõlurist on isegi tehtud video, kus ta taas korvivõrku sahistab.

West ise on rääkinud, et tal diagnoositi bipolaarne häire juba 2008. aastal. 2017. aastal pandi mees kaheksaks kuuks kinni tulirelvade ebaseadusliku käitlemise pärast.

Kuid eelmise aasta septembris ulatas Westile abikäe Dallase korvpalliklubi omanik, miljardär Mark Cuban, ta käis mehel hooldekodus järel ning toimetas endise mängija võõrutusravile.  

West mängis NBA-karjääri jooksul 432 kohtumist. Ta esindas Bostoni Celticsit, Seattle`i SuperSonicsit, Clevelandi Cavaliersi ja Dallase Mavericksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles