PLAHVATUS MADRIDIS ⟩ Hispaanlane päästetud vanaemast: ta tundub olevat surematu ka siis, kui maja kaela kukub

Inna-Katrin Hein
Copy
Hispaanias Madridis gaasiplahvatuses kannatada saanud maja
Hispaanias Madridis gaasiplahvatuses kannatada saanud maja Foto: imago-images via www.imago-images.de/imago images/alfa images/Scanpix

Hispaania pealinna Madridi kesklinnas Calle de Toledo tänava ääres asuvas kortermajas toimus 20. jaanuaril võimas plahvatus, mis võttis elu vähemalt 3 inimeselt ja üle 10 inimese sai vigastada.

Politsei teatel tekitas plahvatuse gaasileke, mis tekkis kui katoliku kirikule kuuluva hoone soojaveesüsteemi parandati, teatab afp.com.

Õnnetuses oli ka õnnelik moment, sest naabermajas asuva hooldekodu 56 eakat pääsesid ühegi kriimuta. Samuti ei olnud kannatanuid lähedal asuvas koolis.

Hooldekodu elanikud ja töötajad tegid pärastlõunasel ajal oma igapäevatoimetusi, kui järsku oli kuulda pauku, mis pani naabruse rappuma.

Hispaanias Madridis gaasiplahvatuses kannatada saanud maja
Hispaanias Madridis gaasiplahvatuses kannatada saanud maja Foto: imago-images via www.imago-images.de/imago images/alfa images/Scanpix

Hooldekodus olijate lähedased kartsid pärast plahvatust, et ka seal on hukkunuid. Olukord oli segane ja kaootiline, õnnetuspiirkonnast evakueeriti inimesi ning veel ei olnud selge, kes on elus ja kes surnud.

Juhtunu ehmatas 97 -aastast Gumersildat, kelle poeg Enrique sõnas Hispaania meediale, et talle ei jõua juhtunu veel kohale ning ta emal oli üks kuu tagasi Covid-19 viirushaigus, kuid ta paranes. Hispaanlase sõnul on ta ema väga visa hingega, teda ei võtnud haigus ega plahvatus. 

«Minu vanaema on bask, ta tundub olevat surematu ka siis, kui maja kaela kukub,» sõnas eaka naise lapselaps Ivan.

Hooldekodu elanikud majutati lähdal asuvasse hotelli ja veel ei ole selge, millal nad oma elukohta saavad tagasi minna, sest nende kodu kõrval olev plahvatanud hoone on varisemisohtlik.

«Tundub, et meie maja kahjustada ei saanud ning loodame, et võimud lubavad varsti elanikud ja töötajad hooldekodusse tagasi,» sõnas Los Nogales hooldekodude keti juht Antonio Berlanga.

56 hooldekodu töötajat peaks saama selle nädala lõpus teise koroonavaktsiinisüsti.

Hispaania päästjate andmetel on hukkunuid neli: kohalikud 85- ja 35-aastane mees, Bulgaariast pärit 47-aastane mees ja hispaanlasest 36-aastane katoliku preester. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles