JULMAD KAADRID USA mäesuusalegendi kuulsusetu lõpp saatejuhina: koerad kõlkusid vastu kaljunukke

Elu24
Copy
Lindsey Vonn tähistas 2019. aastal mäesuusatamise Rootsi MK-etapi võitu koos oma koera Lucyga.
Lindsey Vonn tähistas 2019. aastal mäesuusatamise Rootsi MK-etapi võitu koos oma koera Lucyga. Foto: Jean-Christophe Bott/AP/Scanpix

Mäesuusalegendi Lindsey Vonni vallutused tema jaoks uues valdkonnas ei kulgenud plaanipäraselt. Vonni juhitud telesaade pani pillid kotti juba pärast esimest hooaega. 

36-aastane Vonn oli seiklusseriaali The Pack saatejuht. Amazon Prime`is jooksnud telesõu eripära seisnes selles, et võistleva tiimi moodustasid inimene ja koer.

Ülesandeid sooritati erinevais maailma paigus täiesti erinevates tingimustes. Esines olukordi, kus inimesest ja koerast koosneval võistkonnal tuli silmitsi seista loodusjõududega.

Vaata saatest välja jäänud kaadreid siit:

Sarjale said saatuslikuks kolmandas episoodis aset leidnud sündmused. Saatest väljalõigatud materjali sai enda valdusesse loomakaitseorganisatsioon Peta, kes pärast videomaterjali ülevaatamist tõstis hädakisa. 

Costa Ricas filmitud osas tuli inimesel ja koeral koos kaljuservalt alla laskuda. Samal ajal tegi ülesande sooritamise raskemaks mööda kaljuseina voolav veejuga. Koerad olid asetatud rakmetesse inimese selja taha ja loomadel ei olnud mingit võimalust sooritusele kuidagi kaasa aidata.

Nähtavaid kaadreid ei ole võimalik telesõudes näha, kuid keegi saateproduktsiooni inimestest avaldas materjali internetis:

Saatest eemaldatud stseenides on näha, kuidas koerad kõiguvad maa ja taeva vahel ning löövad end valusasti vastu kaljunukke. Koerade olemusest võis välja lugeda, et selline seiklus ei paku neile kõige vähimatki naudingut.

Vaevalt, et endine mäesuusakuulsus oma koera Lucyga nii toiminud oleks.

«Videomaterjal rakmeis rippuvast koerast, kes kogu hingest üritab asjatult jalge alt maapinda leida, enne kui loomake vastu kaljut ennast ära lööb, näitab ilmekalt, millised on saate The Pack tegijate prioriteedid,» kommenteeris loomakaitseorganisatsioon Peta.

Näib, et saate tootjad said suurepäraselt aru, et koerad olid stressis, sest muidu poleks kaadreid ekraanile jõudnud episoodist välja jäetud. Peta lisas avalduses, et koerte koht ei ole eluohtlikes situatsioonides ning loomad esinevad sõus vastu tahtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles