KUULA JA VAATA! ⟩ Nüüd saada ise hinnata, kui kõvad konkurendid Laural eurolaulu Soome finaalis on!

Elu24
Copy
Kuvatõmmis videost. Laura Põldvere, Pandora, Oskr.
Kuvatõmmis videost. Laura Põldvere, Pandora, Oskr. Foto: Youtube/UMK

Kõik Soome eurolaulu konkursil Uuden Musiikin Kilpailu osalevad artisid on avalikustanud oma võistluslaulud. Kuula ja vaata, milliste lauludega pürgivad meie põhjanaabrid Eurovisioonile! 

Laura Põldvere - «Play»

Soome lipu all võistleb see aasta ka Eesti armastatud lauljatar Laura Põldvere, kelle võistluslaul räägib suhtest, milles pole partnerit hästi koheldud, kuid millest on õnnestunud lõpuks vabaks murda. 

Teflon Brothers x Pandora - «I love you»

Teflon brothers on Soomes hullutanud rahvast juba aastaid. Laulus kaasa tegev Pandora on Rootsi päritolu lauljatar, kellega tekkis Teflon Brothersil idee koos laul teha juba pea 4 aastat tagasi, mil lavataga trehvati. Disko stiilis laul on mõnus ja kaasahaarav lihtne kuulamine, mille eesmärk on panna inimesi tundma rõõmu ja armastust. 

Oskr - «Lie»

Oskari Ruohonen artistinimega Oskr, kelle mahedad vokaalid inimeste kõrvu paitavad, tuleb muusikute peres ja oskab mängida mitmeid erinevaid pille. Laulu on kirjutanud mees ise, kuid lisaks kirjutab mees laule ka oma vennale, kellega koos palju esinetud on. Tegu on intiimse looga, mille sõnum on, et inimesed ei ütle seda, mida nad tunnevad, vaid seda, mida vestluskaaslane kuulda tahab. 

Danny - «Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua»

Danny on tõeline Soome legend, kes tõi sinna õige meelelahtusäri. Tegu on tõelise lavale kuuluva mehega, kes on esinenud erinevatel lavadel üle maailma, tehes koostööd parimate soome laulukirjutatega juba 60ndatest saati. Laulu pealkiri on tõlkes «Päev mil kõik mind armastavad». Danny üritab lauluga öelda oma kuulajatele, et elu on justkui kink, mille kestust me ei tea ja mis ükskord otsa saab. 

Aksel - «Hurt»

Aksel Kankaanranta, kes on ka varasemalt UMK konkursi võitnud, on tulnud taas, et pürgida Eurovisooni troonile. Mehe emotsionaalse tooniga laul on inglise keeles, et sisu kõnetaks võimalikult paljusid ja oleks kõigile mõistetav. Ballaad räägib sellest, kuidas välimused on eksitavad ja kõik mis särab, ei ole alati kuld. 

Blind Channel - «Dark Side»

Blind Channel kirjutab heavy-metal stiilis muusikat, nimetades stiili ise «vägivaldseks popiks». Soome maaaluses muusikamaailmas on tegu kõvade tegijatega, kes ei lahku lavalt enne, kui tehtud on korrali šõu. Laulu sõnum on meeste sõnul, et isegi kui su elu pole perfektne, saab see siiski olla lõbus. 

Ilta - «Kelle mä soitan»

Soome inimestele tutvustas end naine Soome räpistaari Cheek laulus «Sillat». Peale debüüti laulus, astus naine ülesse mitmetes Soome muusikasõudes. Muusika on olnud Iltaga aga juba lapsepõlvest peale, ning YLE sõnul on muusikast saanud naise jaoks sama loomulik tegevus, nagu söömine ja hingamine. Laulu pealkiri eesti keeles tähendab «Kellele ma helistan», ning see räägib üksildusest. 

Info artistide kohta pärineb YLE kodulehelt.  

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles