Austria tennisestaar seadis sihiks Nadali troonilt löömise Prantsusmaa lahtistel

Elu24
Copy
Dominic Thiem ja Rafael Nadal 2019. aasta Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis.
Dominic Thiem ja Rafael Nadal 2019. aasta Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis. Foto: Gwendoline Le Goff/imago images / PanoramiC

Parajasti Adelaide`is Austraalia lahtisteks meistrivõistlusteks valmistuva Austria tennisestaari Dominic Thiemi sõnul on tema jaoks selle aasta põhiturniiriks hoopis Prantsusmaa lahtised Roland Garrosil.

«Minu jaoks on peamine eesmärk Prantsusmaa lahtised. Nii on see olnud kõik viimased aastad. Ikkagi meeldib mulle kõige rohkem turniir, kus minu jaoks on parimad tingimused. Mängisin juba 2011. aastal seal noorte finaalis ja alates sellest ajast sai sellest turniir, mida tahtsin alati võita.»

«Rafael Nadal on muidugi teisest klassist ja ma ei tea, kas minus leidub piisavalt eneseusku tema võitmiseks Roland Garrosil. Seal pole ma teda suutnud kunagi võita. Teiste mängijate suhtes olen enesekindel, kuid Rafa võitmine peaväljakul on võib olla meie spordiala üks raskemaid ülesandeid. Ainult kaks mängijat on sellega hakkama saanud – hull statistika! Ma arvan, et hispaanlane jääb endiselt Pariisis vaieldamatuks favoriidiks veel aastaks või paariks. Kuid ikkagi on selle turniiri võitmine minu peamiseks eesmärgiks ja proovin sellel aastal uuesti.»

Austria tennisetäht Dominic Thiem ATP tuuri finaalis mullu novmebris.
Austria tennisetäht Dominic Thiem ATP tuuri finaalis mullu novmebris. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Viimastel Prantsusmaa lahtistel võinuks Thiem kohtuda Rafael Nadaliga poolfinaalis, kuid kaotas veerandfinaalis argentiinlasele Diego Schwartzmanile viies setis. Rafael Nadal on võidutsenud Roland Garrosil neljal viimasel aastal, kokku on Hispaania megatähel koguni 13 Prantsusmaa lahtiste meistritiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles