Suri 100-aastaseks elanud «koroonakangelane» Tom Moore

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Sir Tom Moore lasi sügisel välja elulooraamatu.
Sir Tom Moore lasi sügisel välja elulooraamatu. Foto: Reuters/ScanPix

Kevadel Briti tervishoiuteenistusele 33 miljonit naela kogunud sõjaveteran Tom Moore andis möödunud nädalal positiivse koroonaproovi ning viidi 31. jaanuaril haiglasse. Ta suri 2. veebruaril.

Kapten Tomi diagnoosist teatas jaanuari lõpus tütar Hannah Twitteris. Tütre sõnul on 100-aastane sõjaveteran võidelnud mitu nädalat kopsupõletikuga ning viidi kolm päeva tagasi Bedfordi haiglasse.

Seal Tom Moore ka suri, vahendab BBC

«Ta oli tänaseni meiega kodus, kuid vajab nüüd abi hingamisega,» avaldas Hannah mõni päev tagasi. Tütre kinnitusel ei viidud Moore'i siiski intensiivraviosakonnas ning pere lootis, et isa naaseb esimesel võimalusel koju.

Hannah lubas, et annab avalikkusele teada, kui kapten Tomi seisund muutub. «Ravi, mis ta on viimastel nädalatel saanud, on olnud märkimisväärne ning me teame, et Bedfordi haigla suurepärased töötajad annavad endast parima, et tal oleks mugav,» seisis teates.

Täna oma isa surmast teatades tõdesid tütred Hannah ja Lucy, et Tomi viimane eluaasta oli erakordne. Sõjaveteran veetis oma viimased elutunnid tütardega naerdes ja nuttes.

Kapten Tom Moore löödi Windsori lossis rüütliks.
Kapten Tom Moore löödi Windsori lossis rüütliks. Foto: Reuters/ScanPix

Koroonakevadel lubas sõjaveteran kõndida oma aias 100 ringi ning palus inimestel annetada raha Briti tervishoiuteenistusele NHSile, vahendas Postimees. Kapten Moore lootis tervishoiutöötajate toetuseks kokku koguda 1000 naela, kuid tema üleskutse muutus erakordselt populaarseks ning kogus üle 33 miljoni naela ehk 37 miljonit eurot.

Kui ta 16. aprillil oma 100. ringi lõpetas, tervitas teda Yorkshire'i rügemendi 1. pataljoni auvahtkond. Peaminister Boris Johnsoni ettepanekul lõi kuninganna Elizabeth II vanahärra suvel rüütliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles