Kas ja miks ma pean nägu niisutama?

Copy
Foto: iSmile.ee

iSmile.ee on tervise ja ilutoodete e-pood Eestis. Räägime nüüd teie tervisest ja ilust! Säravast ja kaunist jumest unistab igaüks. Näonaha niisutamine on üks olulisemaid samme näohooldusrutiinis, mida ei tohiks kunagi vahele jätta ega ära unustada. Igat nahatüüpi, nii kuiva, kombineeritut kui ka rasust nahka, tuleb niisutada, aga seda tuleb teha õigete vahenditega ja ka õiget moodi, et hooldusrutiinist kasu oleks. 

Olulised näohoolduse sammud, mille järgi toimida

  • Näopuhastusgeel eemaldab suurema mustusest naha pinnalt. Vali endale sobiv näopuhastustoode pidades silmas enda nahatüüpi. 
  • Näovesi aitab tasakaalustada naha PH-taseme ja värskendab nahka. 
  • Silmakreem hoolitseb õrnalt silmaaluste eest ja rahustab õrna piirkonda. 
  • Näoseerum valmistab naha ette rikkalikuks näokreemiks. 
  • Näokreem aitab hoida naha säravana ja elastsena.

Mida tuleks meeles pidada nahka niisutades?

Nahk vajab kreemitamist, sest see aitab näonaha niiskustaset tasakaalustada. Samuti aitab näonaha kreemitamine hoida naha jume värskena, nooruslikuna ning nahk on rohkem pingul ja elastsem. 

Naha niisutamine võib algul küll tunduda lihtsana, kuid tuleks meeles pidada paari nõuannet, mis aitavad Sul oma näonahka õigesti ja tulemuslikult niisutada:

  • Iga nahk vajab eri hooldust

Näiteks on levinud arusaam, et näiteks rasuse naha niisutamine ei ole oluline ja seda ei tohiks teha, sest nahk muutub tulemusena veel rasusemaks. Kui kasutad vaid tugevat näopuhastusgeeli, siis tirid näost ära kõik vajalikud õlid, mistõttu nahk hakkab neid veel intensiivsemalt juurde tootma. Vali enda nahatüübile õige toode!

  • Näokreem peab olema SPF 15 või kõrgema sisaldusega, et kaitsta nahka päikese eest

Vali näiteks Vichy Slow Age päevakreem spf 30, et kaitsta oma näonahka keskkonnamõjude eest. 

  • Niisuta nahka iga päev samal ajal

Ideaalne on kreemitada näonahka näiteks peale pesemist, sest siis on nahk veel niiske, poorid on avatud ja imab kreemi paremini. Näokreem imendub täielikult Sinu nahka umbes 5-10 minutiga. 

  • Ära unusta, et enne niisutamist peab näonahk puhas olema

Selleks, et niisutus kannaks vilja ja nahk näeks välja värske ja särav, tuleb näonahalt enne eemaldada sinna kogunenud mustus. Vali näopuhastustoode oma nahatüübi järgi!

  • Kanna kreem näole õrnalt ja ära unusta oma kaela

Kreemita nägu ringjate liigutustega, et niisutaja imenduks nahka. Ära unusta niisutada oma kaela, sest see on üks piirkondadest, kuhu tekivad kortsud kergesti!

  • Kreemita oma näonahka nii õhtul kui ka hommikul

Hommikuti eelista kergemat kreemi ning õhtuti võid nägu niisutada rikkalikuma kreemiga, et toode jõuaks öö jooksul nahka imenduda. Nii hommikul kui ka õhtul näonaha niisutamine aitab nahal olla särava, terve ja elastse ilmega!

Särava ja värske jume saavutamine ei ole raske. Tuleb valida oma nahatüübile vastavad tooted ja näonaha niisutamine on üks olulisemaid samme kauni jume saavutamises.

 
Copy
Tagasi üles