Sotsiaalmeedia platvormil Reddit visati nalja GameStopi aktsiate üle. Olukord võttis aga uskumatu pöörde, kui hobiinvestorid suutsid kogu aktsiaturu pea peale pöörata  ja nii saigi meemist reaalsus. Viimastel päevadel kõlapinda leidnud erakordsel juhtumil on rohkem tahke, kui esialgu tundub. 

GameStop on nimi, mida meist paljud pole ilmselt kuulnud. Tegu on Ameerika videomängude, olmeelektroonika ja mängukaupade jaemüüjaga. Võlgades firma väärtus 2020. aasta keskpaigas oli 400 miljonit dollarit. Vähem kui kuue kuuga on GameStopi väärtus teinud uskumatu tõusu - firma on nüüd väärt 10 miljardit dollarit. 

Redditis oli GameStopi kui põhimõtteliselt aeglaelt sureva firma aktsia kui «meem-aktsia», mida ostetakse puhtalt seetõttu, et see on kujunenud konkreetses sotsiaalmeedia kogukonnas naljaks. Seejuures ei ole enamasti nalja-aktsiate ostmine kuidagi finantsiliselt mõistlik. Pandeemia ajal kodus istuvad Redditi kasutajad, oma olemuselt lihtsalt end lõbustavad pühapäeva-investorid, otsustasid hakata ostma GameStopi aktsiat, eesmärgiga aktsia hind vähemalt 30 dollari peale ajada. Seda kõike põhimõtteliselt enda lõbuks. 

Kommentaarid
Copy