Anett Kontaveit jäi Melbourne`is toimunud Grampians Trophy turniiril kaotuseta

Elu24
Copy
Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit jõudis Melbourne`is peetaval Australian Openi soojendusturniiril veerandfinaali.
Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit jõudis Melbourne`is peetaval Australian Openi soojendusturniiril veerandfinaali. Foto: Patrick Hamilton/AFP/Scanpix

Eesti tennisemängija Anett Kontaveit alistas pühapäeva öösel Eesti aja järgi Grampians Trophy turniiri nelja parema hulgas kreeklanna Maria Sakkari 2:6, 6:3, 11:9, kusjuures eestlanna pääsits kaks vastase matšpalli. Turniiril finaali ei mängita.

Turniiri poolfinaali esimene sett kulges võrdselt seisuni 2:2. Pärast seda mängis kreeklanna pea ilmeksimatult ning Kontaveit ei saanud hakkama vastase pikkade ja teravate tõrjete ning väga ilusate tagakäe äralöökidega.

Teist setti alustas 25-aastane eestlanna keskendunumalt ja asus 3:0 juhtima. See ajas Sakkari silmnähtavalt närvi. Kuigi Sakkari võitis kaks korda kaotatud pallingugeimi tagasi, siis Konataveit vastas samaga ning oma servi hoidmine viis lõpuks mängu matši otsustavasse kiiresse lõppmängu kümne punktini.

Tie-break’is oli domineerivamaks Sakkari. Ta läks ette 3:0 ja kuigi Anett juhtis vahepeal 5:4 ja 6:5, oli 25-aastasel Sakkaril peagi kasutada oma pallingul matšpall seisul 9:7. Kontaveit mängis aga superpunktid ja pääses 10:9 ette. Sel seisul oli eestlannal ka õnne: pall kukkus võrgulindist niimoodi Sakkari poolele, et seda kätte saada oli täiesti lootusetu. 

Kontaveit võitis küll kohtumise, kuid tegi seitse äralööki Sakkari 28 vastu, samuti sai eesltanna kokkuvõttes punkte 63 vastase 66 vastu. 

Kontaveit alustab Australian Openit teisipäeval 9. veebruaril valgevenelanna Aliaksnadra Sasnovitši vastu.

Laupäev 6. veebruar

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit sai laupäeva varahommikul Melbourne’is Grampians Trophy WTA turniiri veerandfinaalis Valgevene tennisistilt Viktoria Azarenkalt loobumisvõidu ning pääses mänguta poolfinaali.

Endine maailma esireket Azarenka teatas valust alaseljas. Ilmselt pole tegemist kuigi tõsise vigastusega, pigem võtab valgevenelanna enne esmaspäeval algavat Australian Openit väikese puhkepausi. 

Kontaveit kohtub turniiri poolfinaalis kreeklanna Maria Sakkariga, kes oli täna öösel parem sakslanna Angelique Kerberist. 

Reede 5.veebruar

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit alistas reede varahommikul Melbourne’is Grampians Trophy WTA turniiri kaheksandikfinaalis ameeriklanna Bethanie Mattek-Sandsi 7:5, 7:5 ning jõudis veerandfinaali. 

Melbourne’is segas kohtumist vihmasadu ja tugev tuul. 

Vaatamata keerulistele ilmaoludele jäi Kontaveidi arvele jäi 27 äralööki, kuid ka 40 lihtviga, Mattek-Sandsile vastavalt 12 ja 36. Eestlanna põrutas kolm serviässa ja tegi kuus topeltviga. Murdepalle realiseeris Kontaveit üheksast neli ning 2016. aasta segapaarismängu olümpiavõitja Mattek-Sands kuuest kaks.

Veerandfinaalis kohtub eestlanna valgevenelanna, kahekordse Australian Openi tšempioni Viktoria Azarenkaga, kes oli kuueteist hulgas püstihädas Kasahstani tennisisti Julia Putintseva vastu - 6:4, 1:6, 11:9 (pikk tie-break kümneni otsustava seti asemel). Azarenka võitis avaseti seisult 0:4 kuus geimi järjest, aga pärast seda läks paremus uuesti Putintseva poole. Azarenka ärkas otsustavas geimis seisul 1:5, kuid ette jõudis esimest korda alles matšpalliks seisul 10:9, vahendas Tennisnet.

Kontaveidi ja Azarenka omavahelised mängud on viigis 1:1.

Kolmapäev 3. veebruar

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit alustas Melbourne’is Grampians Trophy WTA turniiri 6:1, 6:3 võiduga maailma 82. reketi Christina McHale’i (USA) üle. Eestlannal tuli pingutada siiski märksa rohkem, kui numbrid näitavad.

Turniiritabelis kuuendana asetatud Kontaveit pidi vastase alistamiseks vaeva nägema ühe tunni ja 28 minutit, koguni kaheksas geimis oli seis 40:40, see räägib üsna tasavägisest mängust. Õnneks suutis Kontaveit neist seitsmes geimivõidu võtta. 

Kolm geimi olid ülipikad, üks neist kohe esimene geim Kontaveidi servil, aga kõik võitis Eesti esireket. Punktidega oligi Kontaveit 73:58 parem, ehkki kaheksageimiline paremus eeldaks suuremat ülekaalu, vahendas Tennisnet.

Mängu kõrgest kvaliteedist kõneleb äralöökide-lihtvigade vahekord. Kontaveit tegi 32 äralöögi kõrval 21 lihtviga ja kaotaja jäi ainult napilt miinusesse – McHale’il 21 äralööki ja 22 lihtviga. 

Teises ringis kohtub Kontaveit ameeriklanna Bethanie Mattek-Sandsiga, kes alistas maailma 38. reketi, tšehhitari Barbora Strycova. Mattek-Sands on WTA edetabelis alles 339. kohal, aga ta osaleb üksikmänguturniirdel harva, sest on peamiselt paarismängu spetsialist. 

Kontaveidi järgmine vastane Bethanie Mattek-Sands.
Kontaveidi järgmine vastane Bethanie Mattek-Sands. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Mattek-Sands on üheksakordne suure slämmi turniiride võitja - viis tiitlit nais- ja neli segapaarismängus. Segapaarismängus on 35-aastane Mattek-Sands tulnud 2016. aastal ka on ka olümpiavõitjaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles